Burgemeester Hans Romeyn bedankte Paul Dirks en Daniëlle Kloos voor hun enorme inzet voor  Buurtpreventie Heiloo
Burgemeester Hans Romeyn bedankte Paul Dirks en Daniëlle Kloos voor hun enorme inzet voor Buurtpreventie Heiloo (STiP Fotografie)
Heiloo

Themadag Veiligheid en Dag van de Circulaire Economie gelijktijdig in 't Loo

HEILOO - Zaterdag 14 april was er veel te doen in en rondom Winkelcentrum 't Loo. Zowel de themadag 'Veiligheid in en om het huis' en de 'Dag van de Circulaire Economie' waren gelijktijdig in het winkelcentrum te bezoeken.

Bij 'Veiligheid in en om het huis" waren er in en om Winkelcentrum 't Loo demonstraties van: politie, brandweer, VVN, Rode Kruis, Trefpunt, een hacker en een ex-inbreker. Bij de 'Dag van de Circulaire Economie' kon men een kijkje nemen bij Kringloop Heiloo, Kösters Elektra in samenwerking met Bosch, Alida (Alida- stoffeerder en accessoires), Dorcas en de Gemeente Heiloo.

Themadag Veiligheid

Tijdens zijn openingstoespraak ging burgemeester Hans Romeyn dieper in op de georganiseerde veiligheidsdag. Hans Romeyn: ' Het is geweldig dat deze veiligheidsdag georganiseerd is door mensen vanuit de gemeenschap. Het is belangrijk dat wij met elkaar bewust zijn van de veiligheid in en rond het huis en in de omgeving. Inmiddels zijn er achttienhonderd mensen die mee doen aan het buurtpreventie project. Ik heb ook vernomen dat het bedrijf Pearl een winkeliers-project is gestart. Een initiatief voor veiligheid in en om  Winkelcentrum 't Loo".

Verder was zaterdag een ex-inbreker aanwezig. Hij heeft een rondje door Heiloo gemaakt en gekeken hoe makkelijk het op sommige plekken in Heiloo is om in te breken. Hier gaf hij een uitleg over. Daarnaast was er een hacker aanwezig. Zelf had hij op negen jarige leeftijd de site van de ABN-AMRO gehackt. Hij vertelde hoe men kan voorkomen dat er iemand binnen kan komen op de computer. Naast een aantal kramen op het binnenplein tegenover Slagerij Burger waren er buiten ook verschillende activiteiten. Er konden onder andere brandweer- en politieauto's bekeken worden, brandjes geblust en een fietsparcours gefietst worden.

Dag van de Circulaire Economie

Bij de 'Dag van de Circulaire Economie' kon men een kijkje nemen bij Kringloop Heiloo, zij stonden met boeken en platen op het binnenplein bij Albert Heijn. De opbrengst van die dag kwam geheel ten goede aan het Beestenboetje. Ook was er een demonstratie stoomkoken door Kösters Elektra in samenwerking met Bosch. Alida (Alida- stoffeerder en accessoires) liet zien hoe zij leer hergebruikt en de Gemeente Heiloo was aanwezig met het afvalrad. Bezoekers konden antieke spullen meenemen voor 'Kunst en Kitsch' van Dorcas. En wie zijn eigen 'nostalgische kar' wilde maken kon zaterdag ook terecht bij de winkel van Duurzaam Heiloo en Heiloo Energie.

Al met al een dag voor jong en oud!

Tekst: Yvonne van Stiphout

Meer berichten