Afbeelding

Uitkijkpost Media BV is aanwezig op de jaarlijkse NNP Lokale Nieuwsmedia dag

Zakelijk

Op donderdag 12 april vond de NNP dag 2018 plaats, een jaarlijkse bijeenkomst van de branchevereniging van de Lokale Nieuwsmedia uitgevers (40 leden/ uitgevers). De bijeenkomst werd georganiseerd in het prachtige Beeld en Geluid in Hilversum. Uitkijkpost Media BV was hier uiteraard bij aanwezig.

Mediabeurs en workshops

De NNP is rond 1945 opgericht voor uitgevers met als doel samenwerking, belangen behartigen en samen op trekken bij ontwikkelingen (zoals bv. regelgeving). Bijna alle lokale uitgevers zijn vertegenwoordigd in de NNP, welke aangestuurd wordt door een bestuur bestaande uit vertegenwoordigers uit de branche.

Deze bijeenkomst is een terugkerend evenement waar de uitgevers elkaar spreken tijdens o.a. de ledenvergadering. Tevens worden elk jaar journalistieke prijzen uitgereikt voor beste journalistieke verhaal, persfoto en commerciële idee/ product. Naast de officiële items is er ruimte voor workshops, een mediabeurs waar partijen zich tonen en uiteraard netwerken.

Regelgeving en online mogelijkheden

Uitkijkpost Media BV was aanwezig en rond 12.00 uur werden we verwelkomd om vervolgens aan te sluiten bij de leden-bijeenkomst waar interessante onderwerpen zoals o.a. nieuwe wetgevingen en online mogelijkheden besproken werden. Tevens werd er een leuke workshop "fotograferen met je telefoon" gegeven, waar je als redacteur handige tips kreeg. Na deze sessies was het tijd voor de uitreiking van de prijzen.

  • De A.M. Bandaprijs ging naar Carmen Timmer en Geurt Mouthaan van Het Kontakt Alblasserwaard vanwege  het magazine 'Langs de Graaf'.
  • Simone Edelman, Sanne Lenselink en Mitch Huisman van Kijk op Bodegraven-Reeuwijk waren de winnaars van de Nieuwsbladjournalistiek-prijs met een artikelserie 'Hoe werkt lokale politiek' 
  • De prijs voor de mooiste nieuwsfoto ging naar Bastiaan Miché van Enter Media met de foto: 'woonboerderij gaat geheel in vlammen op'.

De dag werd afgesloten met een netwerk-borrel en goedverzorgd buffet, waar alle uitgevers in informele sfeer elkaar nog eens goed konden spreken.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant