Foto uit
Foto uit "de oude doos" van vlak na de oprichting van TKH. Foto aangeleverd

50 jarig jubileum Fanfare Showband Heiloo

Verenigingen Heiloo

10 juni 1968, een belangrijke dag voor enkele Heilooërs. Op deze dag werd door Martin Affourtit, Jan Bakker, Flip Homeijer, Piet Avis en Niek Beemster Trompetterkorps Heiloo opgericht, ook wel genoemd TKH. Er werd gestart met blazers op de bazuin en tamboers. Al snel was het animo zo groot dat er ook een jeugdband werd opgericht. De vereniging zat destijds op zo een 134 leden. Eén jaar na oprichting van de band werd er ook gestart met een majorette peloton. Ook dit werd een groot succes en al gauw liepen er 20 dames mee. Zowel door de band, jeugdband en majorettes werd er aan velen concoursen meegedaan en dit bleef niet ongemerkt. Vele prijzen werden in de wacht gesleept.

In de loop der jaren zijn er verschillende veranderingen doorgevoerd. De overstap werd gemaakt van bazuin naar meer verschillende instrumenten. Hierdoor werd het voor sommige muzikanten toch echt wat lastiger. In de jaren 90 werd er gekozen voor een overstap van naam. Dit aangezien Trompetterkorps Heiloo steeds meer toe werkte om als showband voor de dag te komen. Er werd toen gekozen voor de naam Fanfare Showband Heiloo, waaronder we nu nog steeds bekend staan.

Vele hoogtepunten werden er behaald met optredens in het buitenland, zoals in Lille, Heide, Malente en vele andere plaatsen. In 1988 hebben we zelfs als vereniging meegedaan aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade, dit was natuurlijk een geweldige (wereld)prestatie! Ook op het witte doek met: "Ja Zuster, Nee Zuster" met o.a. Loes Luca, was een grote belevenis.

Aangezien we dit jaar 50 jaar bestaan, willen wij dit niet ongemerkt voorbij laten gaan. Speciaal voor het jubileumjaar halen we diverse muzieknummers uit de "oude" doos. Sommige van deze nummers worden zelfs opgevuld met de straatshow die destijds bij het muzieknummer hoorde. Kortom voor velen een feest van herkenning.

Het 50-jarig jubileum is op zaterdag 9 juni a.s. in de Ypsalon te Heiloo. Wij nodigen hierbij dan ook alle oud-leden, oud-bestuursleden, donateurs en iedereen die zowel Trompetterkorps Heiloo als Fanfare Showband Heiloo een warm hart toe dragen uit om deze avond samen met ons door te brengen.

Wilt u deze dag met ons mee vieren? Geef u op via een mail naar: showbandheiloo@gmail.com. U wordt dan op de hoogte gehouden van de activiteiten op deze dag.

Wij hopen u te zien op zaterdag 9 juni a.s.

Tekst: Rob Mastenbroek

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant