Afbeelding
Foto: aangeleverd

CURSUS ROLSTOEL-REINIGEN

Ingezonden Heiloo

Per 1 april gaat een nieuwe cursus van start in Zorgcentrum Overkerck. De mensen kijken er al een tijd reikhalzend naar uit.

Eindelijk krijgen ze weer iets om handen, de hele dag rondlopen (al dan niet met stok of rollator) en koffie drinken met elkaar, is niet altijd de wenselijke dagbesteding.

De handen uit de mouwen steken, dat willen ze graag. Tenslotte hebben ze dit vroeger ook volop gedaan. 

Dus dat geniks en gelanterfant, het moet maar 'ns afgelopen zijn.

De nieuwe cursus is een initiatief van een klein aantal bewoners die regelmatig met een probleem kwamen te zitten.

Als ze lekker buiten hadden gewandeld, dat wil zeggen, als ze met de rolstoel door hun vaste vrijwilliger of een van hun kinderen, waren rondgeduwd in de prachtige lommerrijke omgeving van het zorgcentrum, kwam het de laatste tijd nogal 'ns voor dat er een zeer onaangename geur mee terug het huis in kwam.

Na enig rondzoeken door speurneuzen, bleek dat er hondenpoep tussen de wielen terechtgekomen was.

Een keertje kan gebeuren natuurlijk. Waar geleefd wordt, wordt gepoept, dus het ongeluk dat je er in een onbewaakt ogenblik doorheen geduwd wordt of zelf met de rollator doorheen loopt, zit in een klein hoekje.

Maar de laatste tijd werd er steeds vaker door de groep speurneuzen een onwelriekende hoop tussen de wielen van een of andere rolstoel of rollater gevonden.

Tijd voor aktie!! Want zo'n mooi nieuw huis met allemaal nieuwe vloerbedekking in de appartementen, moet schoon blijven!

Dus hebben de initiatiefnemers bedacht om 1 x per week een gezamenlijke schoonmaak de oplossing is. Alleen dat valt nog niet mee voor de inmiddels toch wel wat stramme lijven van de vaak hoogbejaarde bewoners. Daarom eerst een cursus, waarbij iedereen wordt geleerd hoe je met een wc-papiertje en oude afwasborstel de vuiligheid tussen de wielen vandaan kunt halen, zonder zelf om te vallen of jezelf te bezeren met de lastige poses die ingenomen moeten worden.

De mensen zijn enthousiast en heel benieuwd of ze met de nieuwe vaardigheden straks nog meer kunnen behalve hondenpoep verwijderen.

Lijkt het u ook wel wat deze cursus? Aanmelden kan bij Wassalon De Wals.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant