Luuk Waggendorf van Rhijnn geheel rechts, op een gedeeld derde plek.
Luuk Waggendorf van Rhijnn geheel rechts, op een gedeeld derde plek.

Judoweekend Dojo't Loo

Sport Heiloo

Dit weekend was een erg druk judoweekend. Er waren 2 toernooien waar judoka´s zich de afgelopen periode voor hadden geplaatst, dit was het NK tot 18 jaar en Noord-Hollands kampioenschap tot 10 jaar. Daarnaast deden veel leden mee aan de jaarlijkse clubkampioenschappen.

Op zaterdag werd er in Tilburg het NK judo voor judoka's tot 18 jaar georganiseerd. Jonne Coolegem had zich geplaatst voor dit NK, en is met zijn 14 jaar nog lang niet uit gejudood in deze leeftijdsklasse. De loting was niet in Jonne zijn voordeel, de eerste wedstrijd ging er gelijk hard aan toe, deze tegenstander bleek later met het zilver naar huis te gaan. Jonne begon hierdoor helaas met een verliespartij. De wedstrijd hierna herpakte hij zich en versloeg hij de nummer 1 van Noord-Holland, waar Jonne 2 weken terug nog van verloor. Door een tactische zet, kon hij met ippon de partij in zijn voordeel beslissen, en was zo door naar de volgende ronde. De tweede ronde in de verliezerspoule kon helaas niet gewonnen worden en dus was het toernooi over. Al met al een leerzame dag voor de nog jonge judoka die nog veel kan groeien de komende jaren.

Op zondag moesten Jorne Reitsma en Luuk van Waggendorf van Rijn aantreden op DK tot 10 jaar. De eerste wedstrijd ging voor beide judoka's voortvarend. Luuk scoorde een ippon met het doorsturen van zijn tegenstander naar zijn rug en won zo op ippon. Jorne won zijn eerste wedstrijd op een beslissing omdat hij de meeste aanvallen plaatste. Voor Luuk ging ook de tweede wedstrijd goed, hij won zijn wedstrijd met een houdgreep. Jorne bleef in zijn tweede wedstrijd goed aanvallen, maar kon uiteindelijk niet scoren. Zijn tegenstander deed dit ook. Uiteindelijk won zijn tegenstander op scheidsrechters-beslissing. In de derde wedstrijd was Luuk veel aan het aanvallen en had zijn tegenstander ook nog even in de houdgreep, hij kon deze helaas niet vasthouden. Hierna maakte zijn tegenstander een overname en Luuk verloor hierdoor zijn wedstrijd. In de herkansing was Jorne hard aan het knokken, hij scoorde een mooie wazari, maar hierna herpakte zijn tegenstander zich en die scoorde een ippon, hierdoor was het toernooi voorbij voor Jorne. Luuk moest in zijn herkansing nog judoën om de derde plek. Hij won deze wedstrijd met ippon door een mooie beenworp en kon zo het brons ophalen. Al met al een leerzaam weekend waarin mooie punten werden gescoord en veel ervaring op is gedaan op toernooien waar judoka's zich voor moesten kwalificeren.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant