Directeur Joris van der Velden kijkt toe hoe illusionist Steve Carlin een naar hem genoemde tulp doopt.
Directeur Joris van der Velden kijkt toe hoe illusionist Steve Carlin een naar hem genoemde tulp doopt. STiP Fotografie

Internationale tulpensector verzamelt zich in Noord-Holland

Algemeen Heiloo

HEILOO - Illusionist Steve Carlin verrichtte woensdag 14 maart de openingshandeling van de derde editie van het Tulip Trade Event. Dit jaar nam Holland Bulb Market deze opening voor zijn rekening.

Van 14 tot 16 maart 2018 verzamelt de internationale tulpensector zich weer in Noord-Holland. Die drie dagen staat de derde editie van het Tulip Trade Event op de agenda. Het evenement telt dit jaar elf gastheren. Bij de deelnemende veredelaars en exporteurs is er een compleet en bloeiend overzicht te zien van alle beschikbare handelspartijen.

Elk jaar neemt één van de bedrijven de officiële opening van de driedaagse voor zijn rekening. Dit jaar is dat Holland Bulb Market, één van de bedrijven met een lange historie in de sector. Met de officiële start viert Holland Bulb Market in Heiloo ook hun 150-jarig jubileum.

Aan illusionist Steve Carlin de eer om de opening te verrichten en een nieuwe cultivar ten doop te houden. Deze nieuwe cultivar zal de naam van de illusionist gaan dragen. Voor de doop van deze tulp, welke meerdere bloemen aan één steel heeft, gaf Steve een korte show. Bij twee acts werd hij geassisteerd door Didi, elf jaar, en haar nichtje Britt, eveneens 11 jaar. De meiden hadden wegens de lerarenstaking vrij van school en mochten mee met hun ouders. Een totaal verbouwereerde Didi liet samen met Steve een tafeltje zweven en Britt zag haar speelkaart, harten acht, in vlammen op gaan. Het tafeltje kwam weer op zijn pootjes terug en de speelkaart vond Britt terug bij de bos tulpen welke later door Steve ten doop werden gehouden.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Didi en Steve laten een tafeltje zweven.
Speelkaart harten acht gaat in vlammen op.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant