Heiloo

'Helpende handen in de zorg' op onderwijsstakingsdag

HEILOO - Zoals u misschien bekend is, wordt er op woensdag 14 maart gestaakt in het basisonderwijs. Er wordt met name gestaakt voor een lagere werkdruk en een hoger salaris. 

Leerkrachten van OBS De Zuidwester zochten naar een bijzondere invulling voor deze stakingsdag. Er werd contact gezocht met de ViVa! Zorggroep met het aanbod om helpende handen te bieden aan een beroepsgroep die in hetzelfde schuitje zit als het onderwijs. Ook in de zorg loopt men tegen onderstaande punten aan:
- hoge werkdruk
- overwerk wordt niet betaald
- te hard werken voor weinig geld
- omdat te weinig mensen kiezen voor het beroep, zijn er nu al tekorten en die worden nog veel groter
- te veel tijd gaat naar administratie 
- bezuinigingen van afgelopen jaren zijn echt niet goed geweest
In het onderwijs speelt hiernaast de ongelijkheid in salaris tussen het voortgezet onderwijs en het primair onderwijs nog een rol.

Vanuit de ViVa! zorggroep kwamen hele positieve reacties en het team van De Zuidwester gaat zich van 9.30 uur (inloop en uitleg) tot 12.15 uur nuttig inzetten op drie locaties van de ViVa! Zorggroep:
- vier leerkrachten gaan naar De Santmark in Castricum (hulp bij ouderengym, hulp in huiskamer van dementerenden, hulp in huiskamer van lichamelijk beperkten, assisteren afdelingsmanager)
- vier leerkrachten gaan naar De Boogaert in Castricum (met mooi weer wandelen, met slecht weer andere activiteiten)
- vier leerkrachten gaan naar De Cameren in Limmen

De invulling die de leerkrachten op deze manier aan de stakingsdag geven, door de ouders van de leerlingen van De Zuidwester goed ontvangen. 

Meer berichten