De winnares Carolijn van Wessel temidden van alle deelnemers aan de voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd.
De winnares Carolijn van Wessel temidden van alle deelnemers aan de voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. STiP Fotografie

(VERVOLG) Carolijn wint regionale voorronde Nationale Voorleeswedstrijd

Algemeen Heiloo

HEILOO - Zoals in onderstaand artikel te lezen is, won Carolijn vorige maand de voorleeswedstrijd in Bibliotheek Heiloo.

Zaterdag 24 maart won zij de kwart finale in Tuitjenhorn! 

Zij en een ander meisje gaan nu door naar de halve finale in Amsterdam.
Het team van Uitkijkpost Media B.V. wenst Carolijn veel succes!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HEILOO - Maandagmiddag 19 februari vond in de bibliotheek Heiloo de regionale voorronde plaats van de Nationale Voorleeswedstrijd. Negen deelneemsters, van verschillende scholen uit Heiloo, lazen een stukje voor uit hun favoriete boek. Aan de driekoppige jury de taak om de beste eruit te kiezen.

Unaniem koos de jury voor Carolijn van Wessel. De leerlinge van de Zuidwester las voor uit het boek 'Vals' van Carry Slee. Carolijn kreeg uit handen van de kinderdirecteur Caoímhe van den Brug de wisselbeker uitgereikt. Juryvoorzitter Hanny Kaan overhandigde de winnares een boekenbon. De eerste reactie van Carolijn was: "Jippie! Als ik straks thuis kom ga ik eerst even op de bank zitten. Ik sta helemaal te trillen". Op de vraag hoe zij zich op de volgende ronde op 24 maart in de bibliotheek van Tuitjenhorn gaat voorbereiden was haar antwoord: "Mijn vrienden heel veel voorlezen". Indien Carolijn ook deze ronde doorkomt, gaat zij op 4 april naar de provinciale finale in de bibliotheek van Amsterdam.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Een trotse Carolijn van Wessel.
Afbeelding
Met het Veiligheidsbeleidsplan bouwt gemeente Heiloo aan een veilige samenleving Nieuws 1 uur geleden
Kom genieten van de prachtige collectie historische bloemen bij Hortus Bulborum.
Hortus Bulborum Limmen opent het nieuwe seizoen Nieuws 3 uur geleden
Wethouder Tromp helpt de kinderen bij het planten van een pruimenboom op het plein.
Pruimenboom geplant bij Kinderdagverblijf De Vogeltuin Nieuws 15 uur geleden

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant