Afbeelding
Foto: aangeleverd

Veilige fietsroute Hoogeweg en Groeneweg

Algemeen Heiloo

HEILOO - Na de zomer start de gemeente met de herinrichting van de Hoogeweg, Groeneweg en Krommelaan. Een deel van de Hoogeweg tot en met het kruispunt met de Groeneweg en de Groeneweg wordt ingericht als fietsstraat.

Bij een fietsstraat is de fietser de hoofdgebruiker van de straat en zijn automobilisten te gast. De weg van een fietsstraat ziet er daarom uit als een 'groot fietspad', waarbij de fietsers op het midden van de rijbaan de ruimte krijgen. Deze wegindeling zorgt ervoor dat automobilisten hun snelheid aanpassen. Zij blijven achter de fietsers rijden en moeten wachten op een geschikt moment om deze te passeren.

Het andere deel van de Hoogeweg tot aan de Vennewatersweg en de Krommelaan krijgt een woonstraatinrichting. Gelijk met de werkzaamheden wordt de riolering vervangen.

Fietsstraat Hoogeweg en Groeneweg
De Hoogeweg is een belangrijke schakel in de fietsroute voor scholieren van en naar Castricum. Vanwege het vele fietsverkeer en de wens om het fietsverkeer veiliger langs deze route te laten fietsen, is in 2014 besloten de Hoogeweg in te richten als fietsstraat. Het deel van de Hoogeweg ten zuiden van de Vennewatersweg is al gedaan. Nu het bouwverkeer een andere toegangsweg naar de nieuwe wijk Zuiderloo heeft, kan een deel van de Hoogeweg ten noorden van de Vennewatersweg ook als fietsstraat worden ingericht. De huidige staat van het wegdek en de riolering zijn ook aanleiding om de herinrichting nu op te pakken.

Route fietsstraat
De fietsstraat begint bij de aansluiting van de Hoogeweg met de Zevenhuizerlaan en buigt af bij de Groeneweg. Via de Groeneweg loopt de fietsstraat door tot over de spoorwegonderdoorgang. Deze route is bepaald in het project 'spoorwegonderdoorgang Vennewatersweg', waar het realiseren van een veilige fietsverbinding een vereiste is. Het vervolg van de fietsstraat na de tunnel wordt bepaald als de inrichting van ontwikkellocatie Zandzoom bekend is. Tot die tijd maken de fietsers van en naar Castricum nog gebruik van de Hoogeweg.

Voor meer (achtergrond)informatie verwijzen wij u naar de website van de gemeente via deze link https://www.heiloo.nl/home/nieuws_45174/item/herinrichting-hoogeweg-en-groeneweg-als-veilige-fietsroute_50218.html

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant