Heiloo

Enquête: maak de straten van Heiloo veiliger

HEILOO - In de Uitkijkpost van vandaag leest u hoe burgemeester Hans Romeyn de intentieverklaring van Safe Streets ondertekende. Samen met haar inwoners en UN Women Nederland bundelt gemeente Heiloo de krachten om de straten nog veiliger te maken voor iedereen. 

Onderzoek in een aantal Nederlandse gemeenten toont aan dat meer dan 80% van de vrouwen en meisjes in de afgelopen twaalf maanden te maken heeft gehad met seksuele intimidatie of andere vormen van seksueel geweld in de openbare ruimte. Een derde van de vrouwen en meisjes is daadwerkelijk ongewenst betast op straat, bij het uitgaan of in het openbaar vervoer.

Enquête: maak de straten van Heiloo veiliger
De eerste stap die de gemeente zet is het onderzoeken van veiligheidsgevoelens onder de vrouwelijke inwoners. Alle vrouwen maar ook andere mensen die in Heiloo wonen of er vaak komen roept de gemeente op de enquête in te vullen. De enquête staat vanaf 7 februari online op www.heiloo.nl. Het resultaat is een duidelijk beeld en overzicht van onveilige locaties in de gemeente en inzicht in hoe inwoners hiermee omgaan; mijden zij deze plekken of kiezen ze een ander vervoermiddel, etc.

Met dit overzicht en de resultaten uit de gesprekken kan de gemeente een plan van aanpak opstellen. Met een plan van aanpak op maat kan de gemeente bijvoorbeeld aanpassingen implementeren in de openbare ruimte, handhaving intensiveren op bepaalde plaatsen of in gesprek treden met partijen zoals politie, horeca-uitbaters, lokale openbaar vervoerders en andere relevante partijen.

Bron: Gemeente Heiloo

Meer berichten