Foto: aangeleverd
Heiloo

Lezing Brian Kabbes: Waar komen onze tuinplanten vandaan?

HEILOO - Alle planten die nu in voor- en achtertuinen staan, zijn op enig moment uit de natuur gehaald. Na lange omzwervingen en kwekersactiviteiten zijn de planten vervolgens weer in tuinen terecht gekomen.

In deze lezing neemt Brian Kabbes u mee naar alle uithoeken van de wereld, waar hij vaak met eigen ogen de voorouders van onze tuinplanten in het wild zag groeien.

Van de uitgestrekte prairies van Noord-Amerika tot de Alpen van Nieuw Zeeland en van de steile hellingbossen van Japan tot de steenwoestijnen van Zuid Afrika, overal zijn ooit planten verzameld om bij ons als tuinplant te dienen. U krijgt een beeld van het verzamelen van planten in vroeger tijden door onverschrokken plantenjagers. Tevens kunt u zien wat de natuurlijke groeiplaatsen ons vertellen over het gebruik van de betreffende planten in onze tuinen. In tweemaal 50 minuten maakt u een botanische wereldreis langs vele boeiende tuinplanten en opmerkelijke verhalen.

U bent welkom op woensdagavond, 7 februari 2018 in de zaal van de Ter Coulsterkerk, Holleweg 111, 1851 KE Heiloo. Aanvang: 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. Voor leden gratis, niet-leden betalen Euro 3,-.

Meer berichten