Sneeuwklokjes
Sneeuwklokjes Foto: Paul ten Have

IVN-wandeling in de Wimmenummerduinen

Algemeen Egmond aan den Hoef

EGMOND AAN DEN HOEF - Wat doet zo'n zachte winter met de natuur? Is het nou een late herfst of een heel vroeg voorjaar? Misschien loopt u bij de maandelijkse IVN-wandeling op zondag 4 februari wel in de sneeuw!

In het beschutte bosgebied van de binnenduinrand ziet u, sneeuw of niet, al echte voorjaarsboden: sneeuwklokjes. De bomen kunt u in deze tijd herkennen aan de schors en de knoppen en de structuur van de takken. En op de schors van de bomen ziet u korstmossen in vele grijs- en okertinten. U maakt een slinger door het open duingebied, waar u verschillende mossen kunt ontdekken en kunt genieten van het landschap.

Op zondag 4 februari beginnen we om 11 uur in de morgen bij het PWN-informatiebord op het parkeerterrein aan het Nachtegalenpad, aan de noordkant van Egmond aan den Hoef. U moet zelf zorgen voor een toegangskaart voor het Noord-Hollands Duinreservaat van PWN. Warme kleding en stevige schoenen aanbevolen. De wandeling duurt ruim 2 uur. Een donatie van E. 2,50 wordt op prijs gesteld. Opgeven vooraf is niet nodig. Voor nadere inlichtingen kunt u mailen:hanneke@jpdg.nl of bellen: 072 5337601.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant