Ineke Hogenkamp
Ineke Hogenkamp (Foto: aangeleverd)
Bedrijf Belicht

De Papaver Coaching

HEILOO - Ineke Hogenkamp (50) van De Papaver Coaching woont tien jaar in Heiloo met haar man en twee poezen en opende vijf jaar geleden haar praktijk aan de Kerkelaan. Zij geeft faalangst-, weerbaarheids- en examentraining en is tevens gespecialiseerd in hooggevoeligheid. Naast tieners en pubers coacht zij ook volwassenen.

Jaren ervaring met scholieren

Ineke werkte 25 jaar als docent Nederlands in het voortgezet onderwijs. Als brugklasmentor vond ze het fijn om iets bij te dragen aan de ontwikkeling van haar leerlingen op sociaal-emotioneel gebied. Ineke: "Door die extra aandacht kon ik kinderen die het nodig hadden, helpen om sterker in hun schoenen te staan door het vergroten van zelfvertrouwen en het vormen van een positief zelfbeeld." Ineke kwam er een aantal jaren geleden achter dat ze hooggevoelig is. Omdat een middelbare school een vrij drukke omgeving is, maar de doelgroep haar nog steeds zeer aanspreekt, besloot zij haar kracht van het mentorschap aan te vullen met de opleidingen Academisch Counselor en Coach en Kindercoaching. Ineke: "Ik vind jongeren en pubers heerlijk om mee te werken. Ook werk ik graag met de ouders om te kijken hoe we er samen voor kunnen zorgen dat het thuis soepeler gaat lopen." Ineke is een toegankelijke, ervaren coach. Ineke: "Ik word er heel blij van als een timide kind na de training zelfverzekerd de deur uitgaat."

Faalangst-, weerbaarheids- en examentraining

Ineke heeft al tientallen kinderen geholpen en begeleid. Reacties van pubers zijn: "Ik heb mijn motivatie voor school weer teruggevonden", "Ik durf nu veel eerder mijn mening te zeggen" en "Je hebt mij onwijs veel kracht gegeven". Ouders zeggen: "Ik heb een heel ander kind nu" en "Ze gaat niet meer huilend naar school". Ineke biedt zowel een-op-een-coaching (voor volwassenen en voor jongeren) aan als groepstrainingen. De groepstrainingen zijn gericht op faalangst en weerbaarheid. Deze laatste wordt voor jongeren onder de namen 'TeenPower' en 'FullPower' aangeboden. Voor eindexamenleerlingen is er een training 'Eerste Hulp bij Examenstress'. Van deze training wordt in het voorjaar een bijzondere versie van één dag(deel) aangeboden.

Alle trainingen worden in kleine groepen gegeven en vinden plaats in Heiloo.

Hooggevoeligheid

Ben je vaak druk in je hoofd, gevoelig voor bijvoorbeeld geluid en vaak moe? Dan kan het zijn dat je hooggevoelig bent. Ineke weet uit eigen ervaring: "Het is iets wat je bent en waar je, als je het eenmaal weet en erkent, beter mee om kan leren gaan. Bijvoorbeeld door goed naar jezelf te luisteren en nee te zeggen waar dat nodig voelt." Een coachingstraject bij Ineke helpt je om je te leren omgaan met je hooggevoeligheid en je energieniveau weer in balans brengen.

Vrijblijvend gesprek

Kijk op http://www.depapaver.eu voor meer informatie over het aanbod. Daar vind je tevens de gratis e-books die Ineke schreef: 'Eerste Hulp bij Examenstress' en 'Hoe help ik mijn puber aan meer zelfvertrouwen'. Houd de Facebookpagina in de gaten voor data van trainingen en informatieve huiskamerbijeenkomsten. Neem vrijblijvend contact op met Ineke om in een eerste gratis gesprek samen te kijken wat het traject is dat bij jou of je kind past.

Tekst: Natalie Bottemanne

Meer berichten