Team Keep on Running
Team Keep on Running Foto: aangeleverd

Halve marathon goede voorbereiding Roparun

Sport Heiloo

EGMOND AAN ZEE - Zondag 14 januari werd de Saucony Egmond Halve Marathon weer gelopen. Een populaire run bij veel hardlopers. Zo ook bij  team 130 van Keep on Running (www.Keeponrunning.info).

Thijs Smit van het Heilooër Smit & Partners accountantskantoor is de initiatiefnemer van team 130 - Keep On Running. Dit team hardlopers vond de Halve Marathon een prima voorbereiding voor hun doel: de Roparun. Deze run gaat van Parijs naar Rotterdam, een estafetteloop van meer dan 500 kilometer, voor het goede doel. Deze sportieve prestatie wordt in teamverband geleverd, om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker.

Trainen 
Het team van Smit & Partners is dus team130 in de Roparun en kwam nu met zeven hardlopers over de finish bij de Egmond Halve Marathon. De 21 kilometer was een prima voorbereiding op de afstand die het team op 19 en 20 mei vanuit Frankrijk, door België naar Nederland gaat afleggen. De sporters van Keep on Running zijn komende maanden druk bezig om sponsors en giften voor het goede doel van Roparun in te zamelen.

Zo is er op 27 januari bij Sportplan Uitgeest een speciale training: een spinning marathon welke symbolisch door de drie landen gaat. De opbrengst gaat natuurlijk naar de missie van Roparun: "Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven". Keep on Running daagt sportliefhebbers uit om mee te spinnen tussen 13 en 16 uur. De informatie is te vinden op de Facebook-pagina @keeponrunning130 en op de website www.keeponrunning.info.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant