Burgemeester Hans Romeyn met  bruidspaar Aldert en Cobie de Haas-Groen
Burgemeester Hans Romeyn met bruidspaar Aldert en Cobie de Haas-Groen Foto: STiP Fotografie

"De liefde zit diep!"

Algemeen Heiloo

HEILOO - Donderdag 21 december waren Aldert en Cobie de Haas-Groen zestig jaar getrouwd. Dit heugelijke feit werd, met een groot feest, bij 'Kwartje Koffie' gevierd. Burgemeester Hans Romeyn kwam langs met een bos bloemen en een bord met afbeelding van de Witte Kerk. De komst van de burgemeester was voor zowel het bruidspaar als de gasten een complete verrassing.

Aldert de Haas, geboren op 23 januari 1933 te Amsterdam-Noord, was ruim twintig jaar stuurman op de grote vaart en later kassier bij het Gemeente Vervoer Bedrijf in Amsterdam. Cobie de Haas-Groen is op 18 november 1932 geboren in Amsterdam Oud-West. Zij heeft gewerkt in de melkzaak van haar ouders, als hulp in de huishouding en later facilitair bij General Tires. Ook heeft zij nog gewerkt in het 'volkskoffiehuis' van de familie De Haas.

Natuurlijk hebben wij het echtpaar de vraag gesteld wat hun geheim is achter zestig jaar huwelijk. "Je bent allebei anders, dus je doet je best om je aan elkaar aan te passen en toch jezelf te blijven. Dat valt niet altijd mee, dus dan doe je extra je best. Want de liefde zit diep".

Het echtpaar heeft drie kinderen, elf kleinkinderen, vier achterkleinkinderen en er zijn twee achterkleinkinderen op komst.

Voor een uitgebreider verslag verwijzen wij u naar de krant van 3 januari 2018.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief