Joeri Peperkamp ontvangt de cheque uit handen van directievoorzitter Ugur Pekdemir van Rabobank Noord-Kennemerland.
Joeri Peperkamp ontvangt de cheque uit handen van directievoorzitter Ugur Pekdemir van Rabobank Noord-Kennemerland. Foto: Margreeth Anema

Stichting Turnover ontvangt € 1500 van Rabobank

Human Interest Heiloo

Castricum - Rabobank Noord-Kennemerland overhandigde donderdagmiddag een cheque ter waarde van 1500 euro aan Joeri Peperkamp, initiatiefnemer van Stichting Turnover. 

Stichting Turnover, opgericht door oud-Heilooër Joeri Peperkamp, helpt door middel van een rugby project jongeren die vastlopen op school of die in het verkeerde circuit terecht zijn gekomen, te reïntegreren in de maatschappij. De Rabobank draagt Stichting Turnover een warm hart toe en schonk dit extra bedrag om rugby clinics voor jongeren te verzorgen. 

Uiteraard werd de daad bij het woord gevoegd en stonden er een aantal jongeren klaar om de directievoorzitter van de Rabobank Noord-Kennemerland, Ugur Pekdemir, een lesje rugby te geven. Pekdemir ruilde nog even snel zijn lange jas voor een sportieve Rabobank bodywarmer en al snel was het spel in volle gang. Helaas won de andere partij maar Pekdemir scoorde als eerste een try. "Een kwestie van de juiste techniek" zei hij gekscherend in de nabespreking bij Wierenga Eten en Drinken. 

Pekdemir is enthousiast: "De verbinding tussen de rugby sport, die sinds jaar en dag bij Castricum hoort en de maatschappelijke inzet van Peperkamp en zijn collega's met als doel jongeren terug te laten keren in de maatschappij, vind ik een geweldige combinatie". "De combinatie werkt", vertelt Peperkamp: "De resultaten van Stichting Turnover zijn uitstekend. Van de 180 jongeren die wij tot nu toe hebben begeleid, is 80% nog steeds aan het werk". 

Tekst: Margreeth Anema
 

Een lesje rugby op het Bakkerspleintje

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant