Afbeelding
Foto: aangeleverd

Kerstconcert Erato

22 dec, 18:40 Algemeen Egmond aan den Hoef

Egmond aan den Hoef - Slotkapel bomvol bij uitvoering van Kerstconcert Erato

De Slotkapel was zondag 17 december tot op de laatste plaats bezet om met z'n allen mee te zingen en te luisteren naar het kerstconcert van het koor "Erato Egmond". Het werd een sfeervolle middag in de historische kapel met goede zang en muziek, waarbij ook solisten te horen waren.

Het koor had dit keer de eer om de sopraan Femke Leek in hun midden te hebben. Zij werd begeleid door het koor en door de piano. Bijzonder fraai en in de sfeer van kerst, gaf zij een uitvoering van het Franse kerstlied Cantique de Noël. En er waren nog meer muzikale aanvullingen; zo werd ook het orgel van de Slotkapel gebruikt voor de stukken met samenzang en was het begeleidingscombo uitgebreid met dwarsfluit en percussie.

Uiteraard werd er ook een kerstverhaal uitgevoerd. Dit keer in vier delen, waarbij een verteller en het koor elkaar telkens afwisselden.

Dirigente Marlies Meiners had dit keer een bijzonder stuk op de lessenaar gezet. Het bekende kerstlied: The first Noël, werd uitgevoerd op de basis van de Canon in D van Johann Pachelbel. Deze klassieke canon van Pachelbel wordt vaker gebruikt in de muziek. Dit keer in de uitvoering van Erato ontstond er een bijzondere mix van het bekende kerstlied en de oeroude en beroemde canon van Pachelbel.

Na het slot volgde nog een vrolijke uitvoering van Jingle Bells als toegift.

Tekst: Gerard Belleman A. zn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief