Afbeelding

Daling aantal inbraken

Algemeen Heiloo

De politie Alkmaar en omstreken meldt op haar Facebook-pagina een daling van het aantal inbraken. Zij schrijft dat het aantal inbraken in de regio is afgenomen van 782 in 2015, 648 in 2016 en 450 in 2017 (cijfers voor de weken 1 tm 50 voor de regio Alkmaar).

In Heiloo is een soortgelijke daling te zien. In 2014 waren er in Heiloo 84 (pogingen tot) inbraken. In 2015 steeg dit tot liefst 129. Waarna het weer daalde tot 118 in 2016. In 2017 zijn er tot op heden 74 (pogingen tot) inbraken geweest. Een mooie daling.

Maatregelen zoals samenwerking met Buurtpreventiegroepen
De politie Alkmaar schrijft dat de samenwerking met de WhatsApp-buurtpreventiegroepen zijn vruchten afwerpt. Volgens de politie zorgt een breed scala aan maatregelen en interventies voor de dalende trend.

Sociale controle is belangrijk
De dalende cijfers zijn zeker ook dankzij de bewustwording van mensen. Alertheid, meldingsbereidheid, betere veiligheidsmaatregelen en meer sociale controle verhogen de pakkans voor de daders en verkleinen de mogelijkheid om toe te slaan. 60% van de landelijke aanhoudingen worden verricht op heterdaad en dit gebeurt vaak door snel en adequaat optreden van getuigen.

Relatief meer inbraken tijdens de feestdagen
Het jaar is nog niet voorbij en de woninginbrekers zullen tijdens de feestdagen en de kerstvakantie ook weer op pad gaan. Een woning die bewoond lijkt zal eerder voorbij gelopen worden, als een woning die geheel in het donker is gehuld of die waarbij de sloten zichtbaar van mindere kwaliteit zijn.
Tips & trucs ter voorkoming van woninginbraak vindt u op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl

politie Alkmaar Facebook politie Alkmaar-duinstreek

bron: http://buurtpreventieheiloo.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief