Koor sWing tijdens het mini Kerstconcert op 16 december.
Koor sWing tijdens het mini Kerstconcert op 16 december. Foto: Evert Visser

Koor sWING: kerstliederen in 't Loo

Algemeen Heiloo

HEILOO - Voor de mensen die op zaterdag 16 december om een uur of drie aanwezig waren in winkelcentrum 't Loo was het een middagje winkelen als alle andere zaterdagen. 

Wat de bezoekers van 't Loo echter niet verwacht hadden, was dat het koor sWING vanaf 15.00 uur in het winkelcentrum op zou treden en prachtige kerstliederen zouden gaan zingen. Hendrik-Jan Bosma, de vaste begeleider van koor sWING, bespeelde de prachtige glinsterende zwarte vleugel in 't Loo en leidde het koor.Herenmodezaak van Os verleende medewerking door het koor hun jassen te laten "stallen" op de eerste verdieping. Een heerlijke kerststemming heerste er in winkelcentrum 't Loo. Het koor heeft die middag diverse kerstliederen ten gehore gebracht, zoals: Winter Wonderland, This World, Walking in the Air en Glorious Kingdom.Dit optreden was een 'opwarmer' voor het Midwinterkerstconcert van Koor sWING op zaterdag 23 december a.s. in de Witte Kerk Heiloo. Het publiek reageerde erg enthousiast op de gezongen kerstliederen.

Door de grote belangstelling voor dit Midwinterkerstconcert op 23 december a.s. zijn helaas alle toegangskaarten uitverkocht. 14 april 2018 treedt koor sWING in de Cultuurkoepel op met een uniek concept zang en toneel. Dat zingen leuk is staat voor de ruim dertig leden van koor sWING uit Heiloo vast. Het koor is dan ook een groep enthousiaste zangers die kwaliteit en gezelligheid hoog in het vaandel heeft staan. Onder leiding van dirigent en zangdocent Olaf van Rijn heeft sWING zich de afgelopen drie jaar ontwikkeld tot één van de betere koren in de regio. sWING zingt liederen uit diverse muziekgenres, van klassiek tot pop, van meezingers tot ingetogen composities. De arrangementen zijn meestal vierstemmig en worden zowel in het Nederlands als in andere talen gezongen. Sommige liedjes vertolkt koor sWing acapella.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief