Bruidspaar Jan en Jos Seignette samen met burgemeester Toon Mans.
Rechts achter een schilderij met de tulp die door Jan gedoopt is en zijn naam draagt.
Bruidspaar Jan en Jos Seignette samen met burgemeester Toon Mans. Rechts achter een schilderij met de tulp die door Jan gedoopt is en zijn naam draagt. (Foto: STiP Fotografie)
Limmen

"We zijn nu zo aan elkaar gewend"

HEILOO - Ze zijn zestig jaar getrouwd Jan en Jos Seignette, althans voor de wet. Op 18 december 1957 traden Jan (toen 25 jaar) en Jos (toen 22 jaar) in het huwelijk. Het kerkelijk huwelijk vond in het daaropvolgende jaar later plaats, op vier januari 1958. Omdat de gemeente de huwelijksdatum aanhoudt wanneer men voor de wet trouwt was dit de reden dat burgemeester Toon Mans op 18 december het bruidspaar een bos bloemen en een kopie van de huwelijksakte kwam overhandigen.

Jan, geboren in Beverwijk, heeft vijftig jaar in de bloembollen-branch gewerkt. Hij mocht zelfs, ruim acht jaar, de tuin van de Nederlandse Ambassade in Parijs voorzien van tienduizend bloembollen. Ook is hij vijfendertig jaar betrokken geweest bij de Stichting Bloemendagen. Jan is een groot supporter van AZ, al drieënzestig jaar is het zijn club en gaat hij regelmatig naar de wedstrijden. Ook biljart hij nog iedere week in het Trefpunt in Heiloo.

Jos, geboren in Heiloo, was dochter van een melkboer, werkte na het stoppen van haar zus en het overlijden van haar vader in het bedrijf. Na haar huwelijk met Jan is zij gestopt met werken want in die tijd werkte een gehuwde vrouw niet. Zij heeft zich voornamelijk bezig gehouden met de opvoeding van de vier kinderen van het echtpaar. Zij klaverjast graag en heeft met vriendinnen een naaiclubje.

Op de kaart, welke Jan en Jos verstuurd hebben als uitnodiging voor hun feest, prijken tulpen. Deze rood/gele tulp is naar Jan vernoemt en heeft hij op 31 december 2000 zelf gedoopt. De tulp is geteeld door de firma Snoek uit Ens.

Het feest zal ergens volgend jaar plaatsvinden en de veertig genodigden wacht een mooie middag. Onder deze genodigden zijn uiteraard de vier kinderen, acht kleinkinderen en één achterkleinkind.

Natuurlijk hebben wij gevraagd hoe men het zestigjarig jubileum bereikt. Jos Seignette: "Dat vraag ik me ook wel eens af. We zijn nu zo aan elkaar gewend dus we gaan nu gewoon maar door". Aan humor ontbreekt het Jan Seignette ook niet. Ooit kwam hij 's nachts heel laat thuis. Hij dacht dat Jos al sliep en draaide de klok achteruit. Toen bleek dat Jos wakker was zei hij doodleuk: "Ik ben op tijd thuis". Als antwoord kreeg hij: 'Dat klopt zeker, als je de klok achteruit zet". Het echtpaar kan om deze anekdote nog steeds lachen.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Meer berichten