Lucien van Ruth (l)Raad van Bestuur van ViVa!Zorggroep onthult samen met wethouder Elly Beens het beeld 'Welkom' in de tuin van ViVa! Zorggroep Overkerck.
Lucien van Ruth (l)Raad van Bestuur van ViVa!Zorggroep onthult samen met wethouder Elly Beens het beeld 'Welkom' in de tuin van ViVa! Zorggroep Overkerck. Foto: STiP Fotografie

Het dak eraf tijdens officiële heropening

Algemeen Heiloo

HEILOO - Vanmiddag vond de officiële heropening plaats van ViVa! Zorggroep Overkerck.

Wethouder Elly Beens en Lucien van Ruth (van de Raad van Bestuur van ViVa! Zorggroep) onthulden het beeld: 'Welkom', waarmee de officiële heropening een feit was.

ViVa! Zorggroep Overkerck

Overkerck is één van de nieuwste woonzorgcentra van ViVa! Zorggroep. Het woord 'Overkerck' betekent; tegenover de Rooms-Katholieke kerk. Overkerck is van oudsher een rooms-katholiek huis. Tegenwoordig zijn mensen van alle gezindten van harte welkom. Het oorspronkelijk gebouw, met ruimte voor zeventig cliënten dateert van 1962, In 1988 heeft er nieuwbouw plaatsgevonden, maar tijden en wooneisen veranderen. Daarom is dit jaar op vrijwel dezelfde locatie een nieuw woonzorgcentrum gebouwd. Met daarin zesenzestig zorgappartementen met ieder twee kamers, een keuken, een aparte douche en toilet en een balkon. Zorgappartementen die helemaal voldoen aan de wensen en eisen van deze tijd.

Overkerck is gericht op zelfstandig wonen voor ouderen met allerlei voorzieningen en diensten op maat. Er is een groot gezellig restaurant waar de bewoners, eventueel met familie en vrienden, goed kunnen eten. Ook omwonenden kunnen binnen lopen voor een gezonde maaltijd. Ook biedt Overkerck een uitgebreid programma aan activiteiten voor zowel de bewoners van Overkerck als de bewoners in de wijk.

Strakke bouwtijd

Hans van Rijn, van Van Rijnbouw, was de begeleider in dit project. Hij vertelt zeer vereerd te zijn geweest dat er een groot vertrouwen in de bouwmaatschappij was. "Er was geen dagelijks toezicht, dus het vertrouwen in ons was groot", aldus Hans van Rijn.Verder vertelt hij: "Er moest met een strakke bouwtijd gewerkt worden. Dit was nodig omdat de noodlokatie bij Klein Varnebroek op 1 oktober 2017 weer aan de gemeente opgeleverd moest worden. In eerste instantie werd er rekening gehouden met een oplevering op 17 september 2017, deze werd bijgesteld naar 1 september 2017. Helaas is de laatste datum niet gelukt maar op 13 september 2017 was de bouw gereed en konden alle bewoners terug naar de huidige lokatie. In veertien dagen waren alle inwoners verhuisd, een unicum".

De bewoners genieten van het nieuwe gebouw, hun appartementen en het eten dat uit de eigen keuken komt. Deze keuken ging vier maanden voor oplevering nog geheel op de schop omdat er een 'complete keuken' moest komen, waar men vers voedsel bereidt. Dit hield wel in dat er een geheel nieuw ontwerp moest komen. Maar ook de keuken werd op tijd opgeleverd.

Na alle officiële plichtplegingen ging het dak eraf. Er stond een optreden gepland van Ronnie Tober waarbij alle bewoners en andere genodigden luidkeels meezongen.

Tekst:  Yvonne van Stiphout

Na alle officiële toespraken en de onthulling van het beeld gaat het dak eraf in Overkerck met een optreden van Ronnie Tober.
Het beeld 'Welkom' in de tuin van Overkerck.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant