Afbeelding

Nieuwe app en website: mijnafvalwijzer.nl

Algemeen Heiloo

Op de site van gemeente Heiloo worden een nieuwe app en website aangekondigd: http://www.mijnafvalwijzer.nl. Op deze nieuwe app en website vindt u alle informatie over afval. Ook kunt u een persoonlijke afvalkalender - op postcode en huisnummer - uitprinten. 

Op de site komen onder andere de volgende onderwerpen ter sprake:
- afvalkalender op postcode en huisnummer
- openingstijden van het afvalbrengstation
- scheiden van afval: wat hoort waar

De app of website is altijd actueel. Wijzigingen in het ophaalschema, bijvoorbeeld door sneeuw of een technisch mankement aan de vuilniswagen, verwerken wij direct in het overzicht. Het is dan gelijk duidelijk wanneer het nieuwe ophaalmoment is. U kunt ook instellen dat u een herinneringsbericht ontvangt welke bak of zak naar buiten moet.

Downloaden app
De Afvalwijzer kunt u gratis downloaden in de Apple App store en de Google Playstore. U vindt dezelfde informatie op de website http://www.mijnafvalwijzer.nl.

Afval scheiden: dat kan beter
Verbranden van afval kost geld en er gaan goed bruikbare grondstoffen verloren. Het is dus slim om afval goed te scheiden. Thuis scheiden levert de beste kwaliteit grondstoffen op. In onze gemeente scheiden wij al 62% van het afval. Dat is mooi, maar nog niet genoeg. De inzet is 75% in 2020. Wij hopen dat u door het gemak van de Afvalwijzer meer afval gaat scheiden en dat de kwaliteit van de afvalscheiding verbetert.

Meer informatie
Heeft u vragen over de afvalwijzer, dan kunt u mailen naar afvalwijzer@debuch.nl of bellen met het Klantcontactcentrum, telefoonnummer 072 535 66 66.

Lukt het niet om uw persoonlijke afvalkalender te printen, dan kunt u bij de informatiebalie in het gemeentehuis om een geprint exemplaar vragen.

Bron: gemeente Heiloo

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant