Echtpaar Hollenberg samen met burgemeester Toon Mans
Echtpaar Hollenberg samen met burgemeester Toon Mans (Foto: STiP Fotografie )
Limmen

"Elkaar vrij laten"

LIMMEN - Vandaag viert het echtpaar Hollenberg hun 60-jarig huwelijk. Groot feest dus aan de Dusseldorperweg 126 in Limmen. Een weg waar vele buren de vlag uithangen om het feest met het echtpaar te vieren. Burgemeester Toon Mans kwam vanmorgen het echtpaar namens hemzelf en de gemeente feliciteren.

Mevrouw en meneer Hollenberg wonen al zestig jaar aan de Dusseldorperweg 126. Meneer heeft zestig jaar geleden in zijn vrije tijd het huis zelf gebouwd. In al die jaren is het gezin aardig uitgebreid. Het echtpaar heeft vijf kinderen, acht kleinkinderen en één achterkleinkind. Meneer Hollenberg (87 jaar) heeft altijd bij de firma Min gewerkt. Mevrouw Hollenberg (85 jaar) is altijd thuis geweest voor de verzorging van de kinderen. Ondanks zijn hoge leeftijd klust meneer nog regelmatig. Hij doet timmerklusjes bij het timmerbedrijf van zijn kleinzoons. Verder zijn beiden nog actief als vrijwilliger bij de voetbal in Limmen.

Ook zijn beiden nog bijna iedere zaterdag langs de lijn te vinden als de kleinkinderen moeten voetballen. Het echtpaar zijn mensen die van tradities houden en het gezin heel belangrijk vinden. "Als het gezin bij elkaar is dan is het goed voor ons", aldus het echtpaar. Voor vakanties gingen ze nooit naar het buitenland. Kamperen in Nederland waren de mooiste vakanties voor beiden. Overal in Nederland zijn zij met de caravan geweest behalve in Zeeland.

Helaas is mevrouw Hollenberg drie jaar geleden gevallen, zij brak drie ruggenwervels. Maar mevrouw Hollenberg zou mevrouw Hollenberg niet geweest zijn als zij daar niet bovenop zou komen. Nu staat ze haar schrootjesplafond weer op een trap te soppen en fietst ze weer vrolijk rond.

Trots is het echtpaar op hun Koninklijke Onderscheiding waar zij beiden, voor het vele vrijwilligerswerk, enige jaren geleden voor in aanmerking kwamen.

Op de vraag: "Wat is de remedie voor een gelukkig huwelijk van zestig jaar?", was het antwoord van meneer Hollenberg: "Elkaar vrij laten".

Tekst: Yvonne van Stiphout

Meer berichten