Afbeelding
Foto: Ijsbaan Heiloo

Nieuw seizoen nadert bij ijsbaan Heiloo

Cultuur

De winter nadert, een nieuw schaatsseizoen staat voor de deur. Binnenkort worden de ijsbaankaarten weer aan huis bezorgd. De kaarten kosten 5 euro per stuk en dienen aan de deur betaald te worden. 

Historie

Er bestond een traditie van schaatsen op de vijver en grachten van Nijenburg. Dat werd op den duur te vol en daarom werd in 1924 het initiatief genomen om een echte ijsbaan in te richten. Dat gebeurde met medewerking van de heren Van Foreest en de gemeente, op de driehoekige plaats aan de Zandersloot waar deze nu nog gelegen is. De opening vond december 1925 plaats. Toen in 1957 de Velsertunnel werd opgeleverd, was duidelijk dat er een nieuwe rijksweg moest komen naar en rondom Alkmaar. Het ministerie koos een route dwars over het terrein tussen het oude bos, het Blockhovepark en de ijsbaan. De gemeentes Heiloo, Bergen en een bijzonder actief plaatselijk actiecomité protesteerden om het verlies van natuur onder de slogan: Weg met die weg. Een documentaire van de NCRV gaf de discussie zelfs landelijke bekendheid. De randweg op het voorgestelde traject is er niet gekomen. In 1974 werd het alternatieve traject tussen de Kennemerstraatweg en de Aert de Gelderlaan in gebruik genomen.

Openingstijden

De openingstijden zijn afhankelijk van de ijskwaliteit en de weersomstandigheden. 

Het voordeel van natuurijs boven kunstijs is dat het milieuvriendelijker en lager in onderhoudskosten is. Een nadeel is dat de kwaliteit van het ijs niet gereguleerd kan worden en er daardoor onder meer kans op scheuren aanwezig is. Laten we hopen op een geweldig seizoen!

Toegangsprijzen

Dagkaart: 3,50 euro

Seizoenskaart: 7,50 euro

Seizoenskaart bij voorinschrijving: 5,00 euro

Seizoenskaarten bij voorinschrijving worden thuisbezorgd. Als er een heel seizoen niet geschaatst kan worden: eenmalige toegang tot IJsbaan De Meent te Alkmaar. Voor scholen kunnen speciale tarieven worden aangevraagd.

Contact

Adres: Zanderslootweg 39, 1851 AG Heiloo

Telefoon: als er ijs ligt is de ijsbaan bereikbaar op 072-5114124
Secretariaat: K.J. Bakker, Westerweg 51c, 1851 AB Heiloo

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant