De drie-jarige Pim opent De Paradijsvogel, links wethouder Opdam.
De drie-jarige Pim opent De Paradijsvogel, links wethouder Opdam.

Pim (3 jaar) opent nieuwe vestiging Forte

Algemeen Heiloo

Vandaag werd de nieuwe vestiging van Forte op de Nijverheidsweg in Heiloo officieel geopend door de kleine Pim. Ook wethouder Opdam was van de partij, samen met directeur Esther Zijl deed hij de openingsdans (zie filmpje). 

Sinds september is Forte nu ook gevestigd in het pand van Sierhuis op het industrieterrein vlakbij de A9. "Het industrieterrein lijkt een saaie plek voor opvang van kinderen, maar niets is minder waar", vertelt vestigingsmanager Monique Sweep van Forte Kinderopvang. "Deze zomer hebben we het pand verbouwd, en een echt theater gebouwd. Heel bijzonder om kinderen van zowel het kinderdagverblijf als de BSO een echt podium te kunnen bieden. Fantasierijke kinderen kunnen hier hun ei helemaal kwijt. Maar je ziet ook dat kinderen die wat verlegen zijn helemaal tot bloei komen op het podium. 

KDV De Paradijsvogel is het nieuwste zusje van de twee andere kinderdagverblijven van Forte Kinderopvang (De Vogeltuin en De Bosuil) in Heiloo. Monique vertelt dat de naam voor het nieuwste kinderdagverblijf niet toevallig gekozen is. "Juist omdat het contrast tussen het industrieterrein en de kunstzinnige binnenkant van het kinderdagverblijf zo groot is, hebben we qua naam gekozen voor één van de meest kleurrijke vogels die er is: de paradijsvogel.

Naast het bijzondere binnentheater biedt Forte hier een groot aanbod van activiteiten en workshops. Monique: "Voor alle kinderen hebben we een enorm aanbod aan workshops en activiteiten, natuurlijk wel afgestemd op leeftijd en belangstelling. En met de kinderen van de BSO gaan we tijdens de vakanties heel veel op pad, zodat de kinderen een echt vakantiegevoel hebben. Kinderen van 7 jaar en ouder kunnen daarnaast ook nog eens kiezen voor de BSO 7+ bij de Foresters, waar lekker gesport kan worden".

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant