Foto: Baduhenna.nl
Foto: Baduhenna.nl

Rondkijken bij opgravingen Zuiderloo

Historie Heiloo

Op vrijdag 3 en zaterdag 4 november kunnen geïnteresseerden tussen 10.00 en 16.00 uur een kijkje nemen bij de archeologische opgravingen in de nieuwe woonwijk Zuiderloo in Heiloo.

Na een zomerpauze in verband met de maisteelt zijn de archeologen weer gestart met de opgravingen. Deze opgravingen hebben al tal van spectaculaire vondsten uit het verleden opgeleverd. Tijdens de Open dagen leiden de archeologen het publiek rond en vertellen over de archeologie van Zuiderloo. In Zuiderloo blijken al 3000 jaar geleden mensen te hebben gewoond. Er zijn resten van bewoning uit de bronstijd, ijzertijd, inheems-Romeinse tijd en vroege middeleeuwen aangetroffen. De resten liggen in de ondergrond en worden door de archeologen opgegraven.

Zodra de archeologen klaar zijn, worden nieuwe huizen op deze plek gebouwd. Dat is ook de reden waarom er nu wordt opgegraven: het toekomstige graafwerk van de bouwers zal de archeologie vernietigen en daarmee een deel van de geschiedenis van de regio.

De ingang van het opgravingsterrein is aan de Vennewatersweg tegenover pompstation Texaco (bij de rotonde met de Kennemerstraatweg).
Bron: Beatfm

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant