Afbeelding

Aanstaande zaterdag: Elckerlyc Heiloo in tv-programma Lang Leve de Muziek Show

20 okt, 12:46 Algemeen

Drie Noord-Hollandse scholen in tv-programma Lang Leve de Muziek Show

Zaterdagavond gaan basisschool De Cirkel uit Amstelveen, Klaverblad uit Amsterdam en Elckerlyc uit Heiloo de strijd met elkaar aan in het tv-programma Lang Leve de Muziek Show van AVROTROS en de Stichting Méér Muziek in de Klas op NPO Zapp. Het tv-programma wordt gepresenteerd door Romy Monteiro en Buddy Vedder. In iedere uitzending van dit programma strijden drie klassen uit één provincie tegen elkaar. De winnaar mag optreden op 14 december, in de grootste schoolband van Nederland op het Kerst Muziekgala 2017 in Ahoy. Daar is de koningin Máxima, als erevoorzitter van de Stichting Méér Muziek in de Klas, één van de aanwezige gasten.

De drie scholen uit Amstelveen, Amsterdam en Heiloo zijn als winnaars uit de bus gekomen na de audities dit voorjaar. Iedere school heeft een muziekvideo gemaakt onder leiding van een YouTuber. Een jurylid beoordeelt in de uitzending de video's. Aanstaande zaterdag is dat Roel van Velzen. De punten voor deze muziekvideo en de punten die de kinderen kunnen verdienen met goede antwoorden tijdens de muzikale quizzen en spellen, bepalen welke school mag optreden in Ahoy.

Méér Muziek in de Klas is medeorganisator van Lang Leve de Muziek Show en het Kerst Muziekgala 2017. De stichting zet zich in voor structureel en goed muziekonderwijs voor 1,6 miljoen basisschoolkinderen in Nederland. Want muziekonderwijs vergroot de wereld van het kind en levert een bijdrage op cognitief, emotioneel, sociaal en creatief vlak. Méér Muziek in de Klas laat zien hoe leuk en waardevol muziekeducatie is, vergroot kennis van leerkrachten en brengt verbindingen tot stand tussen scholen en hun culturele omgeving. 

Stichting Méér Muziek in de Klas is een initiatief van het Platform Ambassadeurs Méér Muziek in de Klas dat hiervoor nauw samenwerkt met de verschillende partners: het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het Fonds voor Cultuurparticipatie, het Landelijk Kennisinstituut voor Cultuureducatie en Amateurkunst en de PO-Raad, AVROTROS, NPO en VandenEnde Foundation. Onder de ambassadeurs bevinden zich onder meer singer-songwriter Ilse DeLange, voorzitter van de PO-Raad Rinda den Besten, directeur Koninklijk Concertgebouworkest Jan Raes en cultureel ondernemer Joop van den Ende. 

Voor meer info: www.meermuziekindeklas.nl 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief