Het Nieuwe Staatnamenboek is uit.
vlnr. Jaap de Graaf (voorzitter Historische Vereniging Oud Heiloo), Dick Slagter (schrijver), burgemeester Hans Romeyn, Marcel Keet (Uitkijkpost Media)
Het Nieuwe Staatnamenboek is uit. vlnr. Jaap de Graaf (voorzitter Historische Vereniging Oud Heiloo), Dick Slagter (schrijver), burgemeester Hans Romeyn, Marcel Keet (Uitkijkpost Media) Foto: STiP Fotografie

Het Nieuwe Straatnamenboek ligt nu in de winkel

Cultuur Heiloo

HEILOO - Vandaag heeft burgemeester Hans Romeyn in de Oudheidkamer in Heiloo Het Nieuwe Straatnamenboek in ontvangst mogen nemen. Uit handen van de schrijver van dit boek, Dick Slagter, kreeg de burgemeester het eerste exemplaar.

Op een druk bezochte boekpresentatie was het Dick Slagter zelf die het eerste exemplaar uit handen van Marcel Keet (Uitkijkpost Media) in ontvangst nam. Op zijn beurt gaf Dick het boek weer door aan de burgemeester. In dit Nieuwe Straatnamenboek staan zelfs straten die nu nog niet bestaan. "Een mooi boek om goed door heen te bladeren", aldus de burgemeester die het voorwoord in het boek geschreven heeft. Zelf vertelde hij nog een kleine anekdote betreffende een straatnaam. "Toen wij, mijn vrouw en ik, ons huis betrokken op de Belieslaan kwamen er vrienden op bezoek met een fles Baileys. Dit vonden zij wel toepasselijk omdat wij een huis op de Belieslaan betrokken". Hoe een straatnaam geschreven wordt is in het Nieuwe Straatnamenboek te vinden, dus deze een fout zal waarschijnlijk niet meer snel gemaakt worden.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Jaap de Graaf geeft een inleiding tot het overhandigen van het Nieuwe Straatnamenboek.
vlnr. Adri Slagter, Dick Slagter, Jaap de Graaf, Marcel Keet
Marcel Keet overhandigt het eerste boek aan Dick Slagter
Het was druk tijdens de boekpresentatie
Burgemeester Hans Romeyn ontvangt het eerste boek van Dick Slagter

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant