De jarige mevrouw M. de Wildt-Tesselaar
vlnr.dochter Ineke, burgemeester Hans Romeyn, mevrouw M. de Wildt-Tesselaar, zoon Kees
De jarige mevrouw M. de Wildt-Tesselaar vlnr.dochter Ineke, burgemeester Hans Romeyn, mevrouw M. de Wildt-Tesselaar, zoon Kees (Foto: STiP Fotografie)
Heiloo

"Van werken ga je niet dood"

HEILOO - Vandaag viert mevrouw M. de Wildt-Tesselaar haar honderdste verjaardag. Reden voor burgemeester Hans Romeyn om haar met dit heugelijke feit te feliciteren en haar een mooie bos bloemen te overhandigen.

Mevrouw Maria Tesselaar komt uit een gezin van twaalf kinderen. Geboren aan de Klaverdijk in Tuitjenhorn zag zij als tiende kind van het gezin het levenslicht. Op 3 oktober 1945 touwde zij op 28-jarige leeftijd in Harenkarspel met de 32-jarige Jan de Wildt uit Heiloo. Na hun huwelijk huurden zij een huis op de Westerweg. In de jaren daarna kwamen de zes kinderen van het echtpaar ter wereld. Op 6 mei 1953, amper vier weken na de geboorte van de jongste dochter Ineke, kwam echtgenoot en vader Jan door een bromfietsongeval tijdens zijn werk om het leven. Een zwaar leven volgde, als weduwe met zes kinderen in de leeftijd van nul tot zes jaar en zonder inkomsten. Naast zorg voor haar eigen gezin en huishouden had zij onder andere allerlei werkhuisjes en verzorgde zij de catering op bruiloften om zo inkomsten te hebben om haar gezin te onderhouden. Mevrouw De Wildt, een krasse oude dame die nog midden in het leven staat. Van haar motto's "van werken ga je niet dood", "eenzaamheid ligt voor een groot deel aan jezelf", "ken niet bestaat niet" en "van zielig doen word je niet beter", kunnen velen nog iets leren.

In 2013 kreeg Mevrouw De Wildt een Koninklijke onderscheiding uitgereikt door burgemeester Hans Romeyn. Ze was op dat moment, met haar 95 jaar, de oudste gedecoreerde in Nederland.

Vanmiddag viert Mevrouw De Wildt haar verjaardag in een zaal in de Ter Coulster Kerk samen met haar zes kinderen, vijftien kleinkinderen en twintig achterkleinkinderen. Het is een grote verrassing voor mevrouw dat haar kleindochter uit Peru speciaal voor deze gelegenheid is overgekomen.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=uitkijkpost.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>