Rechts André van Vliet en links Jan Lenselink
Foto: aangeleverd
Rechts André van Vliet en links Jan Lenselink Foto: aangeleverd

Presentatieconcert Jan Lenselink en André van Vliet in Cultuurkoepel

Cultuur Heiloo

Op zaterdag 26 augustus 2017 om 20.00 uur geeft het muzikale duo Jan Lenselink (vleugel) en André van Vliet (orgel) een presentatieconcert in de mooie Cultuurkoepel Heiloo.

Het gevarieerde programma zal o.a. bestaan uit werken van Bach, Mozart, Van Otterloo, een wandeling door Italië (opera), musical (The Sound of Music) etc.

Jan Lenselink, geboren in Zwolle, bracht zijn kinderjaren door naast de kerk, waar zijn opa koster was. Zodoende groeide hij op met de orgelklanken in de kerk en werd zijn interesse in de muziek al vroeg gewekt. Met zijn vader bezocht hij de orgelconcerten op het wereldberoemde Schnitger-orgel van de Zwolse St. Michaëlskerk en hoorde hij beroemde organisten zoals Feike Asma, Piet van Egmond en vele anderen. Jan studeerde aan het conservatorium in Zwolle de vakken orgel, piano en lichte muziek. Naast zijn werk als freelance musicus en begeleider van vele koren en solisten geeft hij privéles op piano en keyboard in Emmen. Jan Lenselink treedt regelmatig op in radio en tv programma's en heeft meegewerkt aan vele opnames op grammofoonplaat en cd. Zijn improvisatietalent zowel licht als klassiek wordt door velen gewaardeerd, waardoor hij concerten gaf met bekende musici zoals Marco Bakker, Ernst Daniël Schmidt, Henk Poort, Thijs van Leer, Gail Gilmore, Liesbeth List, Louis van Dijk.  In diverse Europese landen en de Verenigde Staten is hij ook geen onbekende.

André van Vliet, geboren te Benschop, begeleidde op negenjarige leeftijd de kerkdiensten in zijn woonplaats. Lessen volgde hij bij Herman van Vliet die hem ook de liefde voor de Franse romantiek bijbracht. Op het Utrechts Conservatorium studeerde André bij Nico van den Hooven, Jan Welmers en Jan Raas. Wekelijks reist hij door het land als begeleider van koren of als solist. Zo concerteerde hij op veel belangrijke orgels in Nederland en daarbuiten. Hij speelde voor radio en tv en maakte zes soloalbums. Evenals op de cd's pronken bij de concerten -naast de namen van componisten als Bach, Mendelssohn, Franck, Guilmant, Widor en Dupré- ook grootheden als Planyavski, Hidas, Verschraegen en Toebosch. In combinatie met andere vocalisten en instrumentalisten worden veel optredens verzorgd, zoals bijv. de combinatie orgel/piano, waarin André samen met Jan Lenselink een zeer verrassend en vernieuwend programma brengt.

Tijdens dit presentatieconcert willen Lenselink en Van Vliet de concertbezoekers een indruk geven van de cd die zij onlangs hebben opgenomen en die ook verkrijgbaar zal zijn. Het concert begint om 20.00 uur in de fraaie cultuurkoepel op het Landgoed Willibrordus aan de Kennemerstraatweg 464, 1851 NG Heiloo. Kaarten zijn à € 12,50 (incl. pauzedrankje) verkrijgbaar via www.cultuurkoepelheiloo.nl   Indien niet uitverkocht zijn kaarten ook voorafgaande aan het concert vanaf 19.30 uur in de cultuurkoepel Heiloo verkrijgbaar.

Verdere informatie: www.zingenenzo.com  Voor contact: concertgroep@gmail.com

Afbeelding

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant