Logo uitkijkpost.nl
Duurzaam

Nog steeds subsidie voor energiebesparende maatregelen eigen woning

Woningeigenaren in Heiloo kunnen nog steeds subsidie aanvragen voor energiebesparende maatregelen, zoals het toepassen van isolatie en HR++  glas. Ook is subsidie beschikbaar  voor een thuisaccu (voor het opslaan van zelf opgewekte elektriciteit), laagtemperatuur vloer- of wandverwarming en een douche-WTW (warmteterugwin-installatie).

Inwoners kunnen maximaal vijftien procent van de kosten gesubsidieerd krijgen tot een maximum van € 750,- per woning. Het aanvraagformulier voor deze subsidieregeling staat op de website van de gemeente Heiloo en op de website van de Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord. Op deze websites kunt u ook meer informatie en de voorwaarden lezen. De regeling eindigt op 31 december 2017 of eerder wanneer het budget op is. Afhandeling van aanvragen gebeurt op volgorde van datum van binnenkomst en daarna op volgorde van datum van installatie van de techniek. U kunt een aanvraag indienen voor maatregelen die zijn genomen na 1 december 2015.

De landelijke subsidieregeling energiebesparing eigen huis is inmiddels gestopt voor particuliere woningeigenaren. De belangstelling voor die regeling was erg groot en binnen 10 maanden is voor 44 miljoen euro subsidie vergeven. Voor verenigingen van eigenaren (vve's) is nog wel subsidie beschikbaar.

Voor de aanschaf van o.a. zonneboilers en warmtepompen kan men nog subsidie krijgen via de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Daar zit nog zo'n 60 miljoen in de pot. Vanaf 1 juli wordt de subsidie op warmtepompen zelfs verhoogd! Meer informatie hierover op de website van RVO.

Voor meer informatie over de aanvraagprocedure kunt u contact opnemen met het subsidiebureau van de Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord op telefoonnummer (088) 10 21 398 op werkdagen van 9:00 tot 12:00 uur of mailen naar subsidies@rudnhn.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=uitkijkpost.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=185,190,192,193" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5839499&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=uitkijkpost.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=185,190,192,193" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5839502&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=uitkijkpost.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=185,190,192,193" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>