Het rariteitenkabinet in museumhoeve Overslot.
Het rariteitenkabinet in museumhoeve Overslot. Aangeleverde foto

Het hoogseizoen is begonnen in museumhoeve Overslot

Cultuur Egmond aan den Hoef

EGMOND AAN DEN HOEF - De Slotweg in Egmond aan den Hoef biedt veel moois. Museumhoeve Overslot met het rariteitenkabinet en schelpenmuseum had afgelopen zondag de Amerikaanse pianist Burton Greene te gast. Hij gaf een speciaal concert vanwege zijn tachtigste verjaardag op 'the old lady' (de meer dan honderd jaar oude piano) van museumhoeve Overslot. Hij speelde met én voor zijn muzikale vrienden vanuit de gehele wereld met Roberto Haliffi op drums, Michael Stratz op contabas en Tilo Baumheier op fluit. Zijn 'special guest' was co-composer/vocalist Silke Röllig.

Museumhoeve Overslot herbergt enkele exposities, waaronder etsen en collages van de Zaans Catalaanse kunstenaar Enric Adsera Riba en een expositie van Collages van diverse internationale kunstenaars. Er is tevens een aanzet te zien van een tentoonstelling die moet leiden tot een permanente expositie over meer dan duizend jaar beeldende kunst in Egmond, waaronder 'De Egmondse School van George Hitchcock'.

Liefhebbers kunnen een bezoek aan museumhoeve Overslot mooi combineren met de informatieve tentoonstelling in Huys Egmont over heren van Egmont (van historicus Jos Hof). Hier zijn ook de kinderportretten van Erwin Bowien te zien en het rondje Roghman. Dit zijn de zeer waarheidsgetrouwe tekeningen van Roelof Roghman rondom de restanten van het Slot op den Hoef. Ook in galerie de Kapberg is een boeiende tentoonstelling van verschillende hedendaagse kunstenaars te zien.

Museumhoeve Overslot aan de Slotweg 42 in Egmond aan den Hoef is ieder weekend geopend van 14.00 tot 18.00 of als de deur openstaat. De muziek begint klokslag 16.00 uur. De entree is vrij.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant