Faye de Ruiter doet examen voor haar gele band.
Faye de Ruiter doet examen voor haar gele band.

Nieuwe judobanden en Judoka's van het jaar bij Dojo 't Loo

Sport Heiloo

Zondag 9 juli deed een groep judoka's van Dojo 't Loo examen voor hun volgende band.

Na een aantal weken extra hard getraind te hebben, was het zondag dan eindelijk zo ver. Met gespannen gezichten nam de groep plaats in de dojo. Onder toeziend oog van het publiek en de trainers mochten ze allemaal de aangeleerde worpen en grondtechnieken zien. Voor iedere hogere band komen daar een paar extra technieken en worpen bij. Aan het eind liet Dylan Haazelager samen met zijn uke Wietze Duinmeijer het go-no-sen kata ook nog even zien aan de hele groep. Dit vormde het onderdeel van zijn examen voor de bruine band. Na afloop gingen de examinatoren kort in beraad over de uitslag om daarna terug te keren met het goede nieuws dat iedereen was geslaagd. Voor de gele band slaagden Sil Elfring, Celine Kleijmeer, Boet Groen, Zep Bruijn, Victor Hogeveen, Duncan Overbeek en ook Faye de Ruiter uit onze groep G-judoka's. Zep, Celine en Victor hadden zelfs zo'n goed examen laten zien dat ze meteen een oranje slip erbij kregen voor op hun nieuwe band. 

Abel Vlug, Bjarne Deitmers, Jayden Campagne, Tom 't Gilde en Salvador Arnoldus behaalden hun oranje band. Klaas de Jager en Robin Strang mogen na een keurig examen voortaan de groene judoband dragen. Dylan Haazelager tenslotte slaagde voor zijn bruine band. Jet Schoonhoven had eerder in de week tijdens de les al examen gedaan en slaagde daar voor de gele band. Pechvogel Pablo van Ginkel kon helaas geen examen doen voor zijn oranje band in verband met een blessure.

Op vrijdag werd het seizoen van de wedstrijdjudoka's traditioneel afgesloten met een spetterende strandtraining en een barbecue. Daarna werden de 'Beloften' en Judoka's van het jaar bekend gemaakt. Op basis van hun inzet en prestaties tijdens de toernooien werden Jesse Molen en Wobbe Kruize uitgeroepen tot 'Beloften van het jaar'. Bij de jongens werd Mats Kroon dit jaar 'Judoka van het Jaar' terwijl Sija Coolegem deze titel in ontvangst mocht nemen bij de meisjes. De foto's zijn weer te zien op www.dojotloo.nl Volgend weekend is weer het jaarlijkse Dojokamp voor de jeugd van Dojo 't Loo.

Slip examens
Slip examens judovereniging Dojo't Loo - foto komt nogWoensdag 5 juli deden alle judoka's van de groep g-judo slipexamen. Er was hard voor getraind en iedereen liet mooie worpen en grondtechnieken zien. Afgelopen zondag mocht Faye de Ruiter examen doen voor haar gele band. Ze liet een mooi examen zien en was blij met haar nieuwe band!

De trotse judoka's van Dojo 't Loo met hun nieuwe judobanden en diploma's

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant