Voorbeeld van een 'TOP'
Foto: www.natuurwegwijzer.nl
Voorbeeld van een 'TOP' Foto: www.natuurwegwijzer.nl

Nieuw: informatiepaal met wandel-, fiets- en vaarroutes

Algemeen Egmond Binnen

EGMOND-BINNEN - Egmond-Binnen heeft sinds kort een informatiepaal met daarop wandel-, fiets- en vaarroutes en informatie over de omgeving. 

Deze zogenaamde TOP - een groene vierkante informatiepaal van 2,50 meter hoog en een kleine meter breed - staat op het PWN-parkeerterrein aan de Oude Schulpweg in Egmond-Binnen. Op de TOP kunnen liefhebbers bekijken hoe ze onder andere het Monnikenpad kunnen wandelen. Deze route verbindt veel interessante punten in de drie Egmonden met elkaar. Dit wandelparcours is 8,6 kilometer lang en deels onverhard. 

Vanaf hier kan ook de Bollen- en duinroute worden gefietst. Dit is een route van veertig kilometer die het bollenland en het duingebied tussen Egmond en Castricum met elkaar verbindt. Deze route is gratis te downloaden via www.regioalkmaarroutes.nl. Een TOP staat altijd op een knooppunt waar bewegwijzerde fiets- en wandelroutes samenkomen en waar parkeergelegenheid en horeca in de buurt te vinden zijn. 

Ook op het parkeerterrein van Hargen aan Zee staat sinds kort een TOP. De gemeente Bergen plaatste deze TOP's in samenwerking met de provincie Noord-Holland en PWN. Meer informatie kunt u vinden op www.natuurwegwijzer.nl/tops. Zie voor de wandelroutes www.wandelnetwerknoordholland.nl. Op deze website zijn alle routes gratis beschikbaar en kunt u een kosteloos wandelapp downloaden.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant