Afbeelding

Volop muziek tijdens Jaarmarkt Heiloo

Cultuur Heiloo

Heiloo - Traditiegetrouw zetten de Ter Coulsterkerk en de Witte kerk hun deuren weer open tijdens de jaarmarkt in Heiloo. Dat gebeurt op woensdag 5 juli.

Reeds een aantal jaren vinden daar dan om 11.00 uur in de Ter Cousterkerk en om13.30 uur in de Witte Kerk concerten plaats. De belangstelling is daarbij groot. De Zaanse organist Dub de Vries is daarbij de grote muzikale organisator achter dit gebeuren. Zelf genoot hij zijn opleiding bij de militaire muziek en de Haarlemse organist Teke Bijlsma. Hij weet veel jong talent aan zich te binden en op te leiden. De voorbeelden daarvan zijn trompettiste Melissa Venema die hij bij Andre Rieu heeft gebracht. Ook alle muzikanten die bij het programma 'Nederland Zingt' aan bod komen, heeft hij onder zijn hoede gehad.

Dit heeft geresulteerd in een enorm groot aantal cd-producties, die zijn gemaakt met deze jonge muzikanten. Dat dit vruchten heeft afgeworpen, bewijzen de vele tournee's die zij hebben afgewerkt, waaronder maar liefst zeven keer Zuid Afrika! De nieuwste aanwinst is de KLM stewardes Ann Robbert. Een sopraan met een gouden toekomst, aldus de kenners. Zij gaat 5 juli ook optreden tijdens de jaarmarkt-concerten. Tevens zal Erica Vogel, een 17-jarig dwarsfluit-talent, zich presenteren op deze dag. Zij heeft internationaal alle aandacht, omdat zij al grote concoursen heeft gewonnen. Daarnaast zal zich tevens nog een talent aandienen, de jonge panfluitiste Esther Meulmeester. Zij krijgt haar opleiding van de bekende panfluitiste Liselotte Rokyta. De bariton Hans Dijkgraaf uit Elspeet zal enkele mooie duetten uitvoeren met Ann Robbert.

Er is een veelzijdig programma samengesteld in de sfeer voor jong en oud. Alá de sfeer van Andre Rieu. Kortom: wederom een groot muzikaal feest. De traditie wordt voortgezet. 

Afbeelding

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant