Wethouder Elly Beens krijgt postuum het draaginsigne Nobelprijs VN-militairen opgespeld
Wethouder Elly Beens krijgt postuum het draaginsigne Nobelprijs VN-militairen opgespeld Foto: Stip Fotografie

Een gezellige en emotionele Veteranendag in Heiloo

Human Interest Heiloo

HEILOO - In aanwezigheid van burgemeester en wethouders werd woensdag 21 juni de jaarlijkse Veteranendag in Heiloo gehouden. In restaurant Klein-Varnebroek kwamen 49 genodigden bijeen. Voor velen was het een jaarlijks terugkerend evenement, voor een enkeling was het de eerste keer. Ook de partners konden aanwezig zijn, iets waar een aantal gevolg aan had gegeven.

De burgemeester refereerde in zijn speech naar zijn oproep van vorig jaar om tijdens de Dodenherdenking in Heiloo ook een erewacht van Veteranen te hebben staan net als bij de Nationale herdenking op de Dam. Trots is hij dat dat afgelopen 4 mei gelukt is in Heiloo. "Het heeft op alle mensen die bij de herdenking aanwezig waren diepe indruk gemaakt", aldus de burgemeester.

Wethouder Elly Beens kreeg postuum het draaginsigne Nobelprijs VN-militairen uitgereikt. Deze werd toegekend aan haar, helaas in september 2011 op te jonge leeftijd, overleden man, de heer Rolf Beens.

De heer Moens was met zijn 90 jaar één van de oudste veteranen deze dag. Trots dat hij wederom aanwezig kon zijn en trots dat hij naast dat hij in Indonesië gediend heeft, in Nederland ook nog veel mooie dingen heeft kunnen doen.Vele jaren heeft hij gewerkt in het MCA in Alkmaar, bij zijn afscheid kreeg hij een Koninklijke onderscheiding uitgereikt.

Voor een uitgebreider verslag verwijzen wij u graag naar de Uitkijkpost van 28 juni.

Tekst: Yvonne van Stiphout 

Een gezellig samenzijn tijdens de Veteranendag 2017
Eén van de oudste veteranen, de heer Moens
Een gezellig samenzijn tijdens de Veteranendag 2017

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant