Bep en Dick na 13 jaar weer terug
Bep en Dick na 13 jaar weer terug Foto: Stip Fotografie

Oude tijden herleven in La Strada

Algemeen Heiloo

HEILOO - Sinds kort staan Bep en Dick weer achter de tap in hun Café La Strada aan de Kennemerstraatweg 215 in Heiloo. Na 13 jaar weg geweest te zijn, staan ze nu weer dagelijks achter de bar.

In 2004 vond Bep het genoeg geweest. Na 32 jaar wilde zij stoppen met werken in het café en zich meer bezig gaan houden met de kleinkinderen. Er werd gekeken of er een overname mogelijk was. Bierbrouwer Heineken was geïnteresseerd en heeft het de afgelopen jaren verhuurd. De huurder heeft enige tijd geleden besloten de huur op te zeggen. Nu moet er een nieuwe huurder komen. Maar aangezien het in de zomer erg lang duurt voordat er aan een nieuwe huurder een vergunning kan worden afgegeven, wilden Dick en Bep, die nog eigenaar zijn van het pand, het café best wel draaiende houden. Dick en Bep kregen wel snel een noodvergunning, omdat ze al jaren met vergunning het café gerund hebben.

Dat Dick en Bep weer achter de bar staan is maar tijdelijk. Dick: "ik ben 70 en Bep wordt volgende maand 70, dus dit nog jaren doen, dat gaat niet meer".

Tekst: Yvonne van Stiphout

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant