Links: pentekening 'Monnaie-Parijs Lille' van Monique Louter Cedée. Rechts: 3D-collage 'Bargain property ' van Sophidavich.
Links: pentekening 'Monnaie-Parijs Lille' van Monique Louter Cedée. Rechts: 3D-collage 'Bargain property ' van Sophidavich.

Louter Kunst op Hoever Kunstmarkt

Cultuur Egmond aan den Hoef

EGMOND AAN DEN HOEF - Monique Louter Cedée en Sophie Louter Wittebrood staan zaterdag 10 juni samen op de kunstmarkt in Egmond aan den Hoef. De Heiloöer moeder en dochter tonen hier een selectie van hun kunstwerken. Bezoekers bekijken hier hun werk en uiteraard de kunstprestaties van andere kunstenaars op de markt.

Monique (1948) is allround kunstenaar. Ze tekent sinds haar vroege jeugd en is een zogenoemde alleskunner: ze maakt schilderijen, objecten, beelden en de kledingstukken. Dit jaar stelt ze naast acrylschilderijen van stillevens pentekeningen van 'autootjes' tentoon. Sophie (1980), onder pseudoniem Sophidavich, maakt drie-dimensionale collages van gevonden plaatjes uit bijzondere boeken en magazines. Ze maakt haar werk ouderwets met hand, papier, schaar en lijm. Ze combineert de louter toevallig gevonden afbeeldingen met vaak vreemde achtergronden. Door diverse onderdelen te verdiepen, krijgt het geheel een surrealistische uitstraling. De kunstmarkt in Egmond aan den Hoef is zaterdag 10 juni open van 12.00 tot 17.00 uur. Zie ook www.sophidavich.com en www.hoeverkunstmarkt.nl.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant