KNRM in het water.
KNRM in het water.

Fjoertoer en Egmond-Pier-Egmond steunen nieuw reddingsstation

Algemeen Egmond aan Zee

EGMOND - De inrichting van het nieuwe onderkomen van de KNRM en Reddingsbrigade Egmond in Egmond aan Zee wordt het goede doel van de Fjoertoer Egmond 2017 en AGU Egmond-Pier-Egmond 2018.

De deelnemers van deze evenementen kunnen tijdens de inschrijving geld doneren voor de inrichting van dit nieuwe reddingsstation. De Egmondse Reddingsbrigade en KNRM Egmond openen naar verwachting in april 2018 het nieuwe modern en multifunctionele reddingstation.

De Reddingsbrigade Egmond zorgt voor de veiligheid op het strand, het duingebied en bij calamiteiten kort onder de kust, waarbij de nadruk ligt op zwemmers en de kleine watersport. De reddingsbootbemanning van de KNRM wordt 24/7 en onder alle weersomstandigheden ingezet voor mensen in nood, zowel watersporters als beroepsvaart. De beide reddingsorganisaties in Egmond, steeds bemand door vrijwilligers, werken steeds vaker en nauwer samen. Om Egmond en de omgeving nog veiliger te kunnen maken besloten deze organisaties om deze samenwerking te intensiveren en om samen een nieuw onderkomen te bouwen.

Blij
Edwin Buis van Reddingsbrigade Egmond: "We zijn erg blij met de keuze van deze twee evenementen voor dit goede doel, de donaties zorgen ervoor dat het nieuwe onderkomen uitgerust wordt met goed materiaal." De locatie van het nieuwe station is de huidige locatie van het KNRM-reddingstation Egmond.

Kijk voor meer informatie op www.fjoertoeregmond.nl en www.aguegmondpieregmond.nl.

Het nieuwe gebouw.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant