Beach Cleanup 2016 IJmuiden, foto: Lize Kraan
Beach Cleanup 2016 IJmuiden, foto: Lize Kraan

Noordzeekust schoon met Boskalis Beach Cleanup Tour

Algemeen Egmond aan Zee

Met de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee wordt de héle Noordzeekust schoongemaakt. De opruimactie start op dinsdag 1 augustus 2017 op twee locaties - in Cadzand (zuid) en op Schiermonnikoog (noord).Op 12 augustus wordt er gelopen in Egmond en Castricum.

De hele Noordzeekust is opgedeeld in 30 etappes waarbij deelnemers uit het hele land komen helpen een stuk strand schoon te maken. Na twee weken finishen de noord- en zuidroute tegelijkertijd in Zandvoort op dinsdag 15 augustus 2017. Hier worden de resultaten bekend gemaakt tijdens de feestelijke afsluiting. Je kunt ervoor kiezen om één of meerdere etappes mee te helpen met het strand schoonmaken.

Noord & Zuid etappes
Per dag worden er twee etappes tegelijkertijd gelopen: één etappe in het noorden en één etappe in het zuiden van het land. Deze staan aangegeven met bijvoorbeeld N1 (Noord etappe 1) en Z1 (Zuid etappe 1). Het nummer staat zowel voor de etappe als voor de datum in augustus. N1 vindt plaats op 1 augustus, N2 op 2 augustus, enzovoorts. Hieronder vind je de etappes en de informatie per etappe, zoals de start- en finishlocatie, de verzameltijd en de lengte van de etappe. De noordelijke etappes zijn blauw gekleurd, de zuidelijke etappes oranje. Deze kleuren komen overeen met de kleuren op de kaart.

Voor meer informatie en / of aanmelden: https://www.beachcleanuptour.nl/etappes/

Bron: Stichting De Noordzee

 
Afbeelding
Met het Veiligheidsbeleidsplan bouwt gemeente Heiloo aan een veilige samenleving Nieuws 1 uur geleden
Kom genieten van de prachtige collectie historische bloemen bij Hortus Bulborum.
Hortus Bulborum Limmen opent het nieuwe seizoen Nieuws 3 uur geleden
Wethouder Tromp helpt de kinderen bij het planten van een pruimenboom op het plein.
Pruimenboom geplant bij Kinderdagverblijf De Vogeltuin Nieuws 15 uur geleden

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant