Afbeelding

Vergunninghouders in gebouw voormalig uitvaartcentrum

Algemeen Egmond aan Zee

EGMOND AAN ZEE - Diverse vergunninghouders wonen sinds 10 april tijdelijk in het gebouw aan de Plevierenlaan 1 in Egmond aan Zee. Dit is het voormalige uitvaartcentrum. Dat meldt Kennemer Wonen. Het gebouw bevat nu zeven kamers voor tijdelijke huisvesting van vergunninghouders. Kennemer Wonen wil sociale huurwoningen ontwikkelen op deze locatie. In de tussentijd wil Kennemer Wonen het huidige gebouw niet leeg laten staan. Het gaat om een tijdelijk gebruik voor maximaal vijf jaar. Daarna start de nieuwbouw.

Gereed voor bewoning
Na een periode van het aanvragen van de benodigde vergunningen en het verbouwen van het pand, betreden de vergunninghouders vanaf 10 april hun kamer. De bewoners - vrouwen in de leeftijdscategorie van achttien tot zesentwintig jaar - delen de keuken en badkamer met elkaar. Wethouder Peter van Huissteden is blij met deze ontwikkeling. "Op de korte termijn leveren we als gemeente onze bijdrage aan de plicht om meer vergunninghouders te huisvesten. Door gebruik te maken van een anders leegstaand pand, verkleinen we tegelijkertijd de druk op de woningmarkt. En op de lange termijn komt er een mooi plan met sociale huurwoningen. Daar is grote behoefte aan in Egmond aan Zee".

Kennismaken en begeleiden
De nieuwe bewoners zijn door vluchtelingenwerk en het sociaal team van de gemeente Bergen uitgenodigd voor een kennismaking en informatiebijeenkomst. Hier wordt kennisgemaakt met elkaar, het dorp Egmond aan Zee en het gemeentehuis en wordt iedereen geïnformeerd over de onzelfstandige woning. Naast de (individuele) maatschappelijke begeleiding van de nieuwe vergunninghouders, wordt hen woonbegeleiding in groepsverband geboden door een organisatie die gespecialiseerd is in woonbegeleiding. Dit wordt gecoördineerd door de gemeente Bergen. Vluchtelingenwerk fungeert als contactpunt en bemiddelaar voor de vergunninghouders.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief