Bedrijf Belicht

Tuindiner.nl Stukje Italië in Heiloo

Een zomeravond in bourgondische sferen genieten van gezelligheid, gastvrijheid en de meest smakelijke gerechten op een bijzondere locatie. Waarbij alles wat ter tafel komt biologisch is en zo veel mogelijk uit de authentieke Italiaanse keuken komt.

Dat zijn de voornaamste ingrediënten van Tuindiner(.nl), dat komende zomer maar liefst zevenentwintig keer plaatsvindt bij Jack Zoon Tuincreaties. Op die unieke avonden is daar de orangerie omgetoverd tot een stukje Italië op Heiloose bodem.

Tuindiner.nl is een beproefd en voor de gasten altijd weer verrassend concept van Remco en Ylenia Borsato, die beiden zijn opgegroeid in Italië. In de omgeving van het Gardameer brachten zij hun jeugd door en daarmee ook talloze uren in de keuken van het ouderlijk huis. De liefde voor de wereldwijd befaamde Italiaanse keuken werd hen met de paplepel ingegoten. "Zodoende beschouw ik mezelf als passiekok", vertelt Remco Borsato, wanneer hij samen met Ylenia uitlegt waar het met tuindiner.nl allemaal om draait. "Om een voor iedereen onvergetelijke avond in een unieke ambiance."

Biologisch Italiaans
De eerste geslaagde gastronomische avonden die Remco en Ylenia verzorgden, vonden zeven jaar geleden plaats op een kunstenaarsevenement in de Schermer. "Bezoekers misten er nogal het nodige op eetgebied, waarna wij iets hebben opgezet om in die behoefte te voorzien", vervolgt Remco. "Dat vormde de basis van ons huidige concept, dat zich kenmerkt door onder meer twee lange eettafels in een mediterraanse entourage, een diversiteit aan gasten die gezellig bij elkaar aanschuiven om een avondlang culinair te worden verwend door een enthousiast team van medewerkers. Daarbij is bijna al het geserveerde biologisch én Italiaans van aard."

Idyllisch
Waren de eerste twee jaar in de Schermer nog twintig gasten per avond kwamen, is dat inmiddels uitgebreid tot vijftig personen en dat zevenentwintig avonden lang. En voor het derde jaar in Heiloo. "In de idyllische orangerie van Jack Zoon Tuincreaties beschikken we over een gedroomde plek om onze gasten een hele avond culinair te laten genieten", zegt Ylenia. "Ieder krijgt een vijfgangen-verrassingsmenu geserveerd, door onszelf bereid met de Italiaanse passie voor koken zoals ooit thuis geleerd. Het geheim van de kok, die alle dagverse producten betrekt van bedrijven als Ecoplaza Heiloo, De Groene Slager in Alkmaar, Mercato Italiano in Heerhugowaard en kakelverse vis uit IJmuiden."

Lokale samenwerking
Afgelopen december werd Tuindiner.nl onderscheiden met de In De Kijkerprijs van de Rabobank, via Ondernemend Heiloo. "Een kroon op ons werk, waar we enorm dankbaar om zijn. Dit jaar voegen we nóg meer lokale elementen toe, door bijvoorbeeld samen te werken met plaatselijke B&B's, muzikanten en het eigen Heiloose bierlabel. Zo versterk je elkaar en is het voor iedereen alle avonden een feestje."

Info: tel. 06-52308740, info@tuindiner.nl, www.tuindiner.nl

Meer berichten