De kinderen van het Kleurenorkest waren erg enthousiast.
De kinderen van het Kleurenorkest waren erg enthousiast. Foto: Evelien Groen

ANWB-Streetwise in Limmen

Human Interest Limmen

LIMMEN - Wat een gave en vooral leerzame ochtend was het op vrijdag 17 maart voor de leerlingen van basisschool Het kleurenorkest. Misschien hebben sommige inwoners het gemerkt; de Hogeweg was afgesloten ter hoogte van de school.

Alle leerlingen kregen een speciale verkeersles van de ANWB. Afhankelijk van de leeftijd gingen ze naar buiten of naar de gymzaal. De kleinsten mochten in de gymzaal in autootjes rijden en ervaren waar ze allemaal op moeten gaan letten in het verkeer later. De middelste groepen (4,5,6) gingen de weg op en leerden van alles over de remweg. Hoeveel tijd heeft een auto nodig om te stoppen en waar kun jij dan veilig oversteken? Het absolute hoogtepunt was de remproef, die de ANWB medewerker met ze deed. Ze weten weer hoe belangrijk autogordels zijn.

De oudste leerlingen moesten op hun fiets een parcours afleggen. Er waren een aantal spannende uitdagingen bij. Uiteraard om hen letterlijk steviger in het zadel te helpen, zodat ze straks veilig naar de middelbare school kunnen fietsen. Alle leerlingen waren enthousiast, wat een geweldige ochtend.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant