Logo uitkijkpost.nl
Heiloo

Heiloo krijgt groene wijk met dorpskarakter

Dura Vermeer Bouw Midden West heeft een koopovereenkomst getekend voor de aankoop van een grondperceel in Heiloo. Het perceel heeft een oppervlakte van 51.130 m2 en is eigendom van het tuinbouwbedrijf van Gebr. Pilkes BV.

Dura Vermeer Bouw Midden West voert de grondexploitatie uit en heeft de volledige regie over de fasering. Wat begon als een informeel gesprek tussen twee hockeyvaders op de hockeyclub, eindigde in het ondertekenen van een koopovereenkomst voor de aankoop van het grondperceel in Heiloo. Voor het grondperceel met de bestemming 'wonen', werkte Dura Vermeer met haar inhouse Design Studio aan een creatief plan voor 91 grondgebonden woningen.
 
De Dura Vermeer Design Studio voorziet in de toenemende vraag van opdrachtgevers naar Design en Build-opdrachten en inspireert opdrachtgevers op het gebied van innovatie en creativiteit. De gemeente en de stedenbouwkundigen van de gemeente waren erg te spreken over de samenwerking.

De grond ligt in de flanken van het gebied De Zandzoom (Heiloo en Limmen) waar 1.100 woningen worden gebouwd. Gemeente Heiloo wil een groene gemeente met een dorpskarakter zijn en blijven. Met de hoge duurzaamheidsambities die Dura Vermeer voor dit project heeft, blijft de balans tussen wonen, landschap en natuur behouden.
 
Op dit moment vindt de selectie van architecten plaats voor het ontwerp van de woningen. Later dit jaar wordt de pre sale georganiseerd.

Bron: stedebouwarchitectuur.nl 

Reageer op dit nieuws 1
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=uitkijkpost.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=185,190,192,193" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5839499&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=uitkijkpost.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=185,190,192,193" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5839502&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=uitkijkpost.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=185,190,192,193" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>