Afbeelding
Foto: aangeleverd

Schoolkinderen schitteren tijdens NL Doet

Algemeen Heiloo

Kinderen van de basisscholen OBS de Springschans en van De Elckerlyc deden vrijdag 10 maart mee aan 6 verschillende projecten van NL Doet in Heiloo. NL Doet is de grootste jaarlijkse vrijwilligersactie die het Oranjefonds samen met duizenden organisaties organiseert.

Bij de Bolder, het clubhuis van scouting Victorie stond de vroege ploeg van de Elckerlyc in de ochtendzon verschillende bootonderdelen te schuren: masten, gieken en roeispanen. Samen met een paar leerlingen van het Horizon college werden de onderdelen daarna gelakt.

Tegelijkertijd hielden een ploeg van de Springschans samen met 6 volwassen vrijwilligers een grote voorjaarsschoonmaak bij het Beestenboetje. Er werd een nieuw pad met houtsnippers gemaakt, het varkenshok werd flink gesopt en het terrein schoongeharkt. Daarna was er tijd om alle dieren te knuffelen en persoonlijk te voeren.

Op maar liefst drie locaties in Heiloo werden de oudste inwoners getrakteerd op een High Tea. De Rotary verzorgde samen met een groep kinderen van De Elckerlyc een High Tea voor de bezoekers van Villa Westervenne. Een andere groep speelden samen Oud-Hollandse spelletjes met bewoners in de ontmoetingsruimte van Het Brugstuk (Ypenhove) en genoten gezamenlijk van een High Tea.

Ook bij de locatie van Overkerck aan de omloop werd druk heen en weer gelopen met kopjes, taartjes, bonbons en natuurlijk theepotten! Hier verwenden een groep van de Springschans de ouderen met lekkers en veel aandacht.

Achterin het Willibrord terrein werd een natuurpad aangelegd door een andere groep onder leiding van Stichting De Buitenkans. Daar werden ook plantjes geplant en borders ingezaaid.

Een van de NL doet acties op zaterdag was het in elkaar timmeren van nieuwe kisten voor Stichting Gered Gereedschap. Bij Karwei werden wel 18 kisten in elkaar gezet! Zowel Karwei als de deelnemende vrijwilligers waren zeer tevreden, evenals de stichting natuurlijk!

Voor meer foto's kunt u kijken op: www.vipheiloo.nl

Afbeelding
Afbeelding

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant