Een leerling van De Springschans helpt één van de bewoonsters van de Viva! Zorggroep bij het gaan zitten.
Foto: Stip Fotografie
Een leerling van De Springschans helpt één van de bewoonsters van de Viva! Zorggroep bij het gaan zitten. Foto: Stip Fotografie

NLdoet zeer geslaagd in Heiloo

Human Interest Heiloo

HEILOO - Vrijdag droegen alle wethouders een steentje bij aan de actie NLdoet. 

Wethouders Fred Dellemijn en Rob Opdam waren aanwezig bij Ypehove. Daar deelden zij samen met kinderen uit groep zeven/acht van basisschool de Elckerlyc lekkernijen en drankjes uit aan de bewoners. De kinderen waren een groot deel van de ochtend bezig geweest om zelf de lekkernijen te maken.
Onder leiding van de kinderen en een aantal studenten van Hogeschool In Holland deden beide wethouders samen met de bewoners mee aan oudhollandse spelletjes. Wethouder Fred Dellemijn deed mee omdat hij het geweldig vindt om de verbinding van jong en oud te zien. En omdat het binnen was en hij toch wel wat bang was voor slecht weer op deze dag.Ook wethouder Rob Opdam vindt het leuk om te zien hoe oud en jong samen gaan op deze dag. Verder houdt hij wel van een spelletje dus was hij hier zeker op zijn plaats.

Wethouder Elly Beens deed mee bij Stichting De Buitenkans. Zij hielp mee bij de aanleg van het natuurwandelpad. Hier waren een aantal leerlingen uit groep acht van basisschool de Springschans aanwezig en studenten van het Horizon College. De wethouder vindt het heerlijk om in de buitenlucht bezig te zijn en vertelde dat zij graag op zondagmiddag tuiniert. Daarom was ze ook blij dat ze zich nuttig kon maken bij dit project.

Bij de ViVa! Zorggroep zorgden een aantal kinderen uit groep acht van basisschool de Springschans goed voor de ouderen. Zij hadden menukaarten en placemats gemaakt. Op de menukaarten stond precies wat de mensen te eten kregen. De koks van het restaurant van Klein Varnebroek overtroffen alle verwachtingen met hun lekkernijen. De kinderen brachten de ouderen naar hun plaats aan tafel, deelden koffie en thee uit, serveerden de lekkernijen en hielpen met bijvoorbeeld suiker in de koffie te doen.

Tekst: Yvonne van Stiphout


Er wordt hard gewerkt aan het natuurpad bij Stichting De Buitenkans
Foto: Stip Fotografie
Oudste bewoner van Heiloo krijgt een schepje suiker in de koffie.
Foto: Stip Fotografie
Wethouder Opdam helpt bij het spelletjes doen in Ypehove.
Foto: Stip Fotografie

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant