Afbeelding

Succesvol NK Indoor voor atleten AV Trias Heiloo

Sport Heiloo

In de maand februari vonden in Apeldoorn de verschillende Nederlandse Kampioenschappen indooratletiek plaats. Voor AV Trias uit Heiloo waren het succesvolle weekenden met mooie prestaties.

Jesper Peterse behaalde bij de NK Meerkamp een puntenaantal van 4439 punten. Hij draaide een uitstekende meerkamp en verbeterde maar liefst acht van zijn persoonlijke indoorrecords. Bij de NK Masters werd Hans Schouten met overmacht Nederlands Kampioen bij de 70+ categorie. Hij liep een tijd van 8.95s over 60 meter.

Tijdens de NK Senioren waren het Job Beintema en Lisanne de Witte die een podiumplek wisten te bemachtigen. Allebei behaalden ze een zilveren plak: Job op de 60 meter horden in 7.97 seconden en Lisanne op de 400 meter in 52.95 seconden. Laura de Witte viel net buiten de prijzen en werd vierde op de 400 meter in een tijd van 53.76 seconden. Hierdoor liep zij de kwalificatie voor de EK Indoor mis.

Een week later, tijdens de extra ingelaste race op de NK Junioren, wist Laura zich opnieuw niet te kwalificeren. Haar zus Lisanne zal wel afreizen naar Belgrado, waar de Europese Kampioenschappen Indoor van 3 tot 5 maart zullen plaatsvinden.

Het laatste weekend van de NK Indoor stond in het teken van de junioren. Dave Wesselink en Stan Nijhuis werden beiden Nederlands Kampioen. Dave liep 8.00 seconden op de 60 meter horden en verbrak daarmee zijn ook nog persoonlijk record.

Ook Stan verpulverde zijn persoonlijke record: bij het hoogspringen sprong hij 1.96 meter en met deze hoogte behaalde hij tevens de limiet voor het Europees Jeugd Olympisch Festival. Jay Beelen greep net naast een medaille op de 60 meter horden: hij werd vierde en ook Nienke Madderom werd vierde.

Bron: BeatFM

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant