Afbeelding

BukBuk weer open voor jongeren

Cultuur Heiloo

HEILOO - Jongerencentrum BukBuk gaat weer open voor jongeren. Dat meldt jongerenwerker Maarten van der Molen van Stichting Jeugd Heiloo aan Uitkijkpost.

"We gaan het cafégedeelte van BukBuk inrichten als huiskamer, waar jongeren op woensdag- en vrijdagavond welkom zijn om elkaar te ontmoeten. Hier kunnen ze bijvoorbeeld gamen, poolen, tafelvoetballen en een drankje drinken. Daarnaast kunnen we wellicht zo af en toe de zaal erbij huren voor het geven van bijvoorbeeld feesten. Er moeten nog wat details worden geregeld, maar we verwachten in het voorjaar de ruimte te kunnen gebruiken. We zijn heel blij met het resultaat van goed overleg met de gemeente."

Het hernieuwde gebruik van de BukBuk is in Heiloo 'wereldnieuws'. Het voormalige en toonaangevende poppodium aan Pastoor van Muijenweg sloot op 1 september 2015 haar deuren omdat Jongerenwerk Heiloo de exploitatie niet op zich kon nemen. Sinds de sluiting van BukBuk hebben jongeren niet meer de eigen 'stek' die ze voor ogen hebben. Dat missen ze. Mede daarom noemt Maarten de heropening van BukBuk zo positief. 

Verder maakte Maarten samen met beleidsmedewerkers van de gemeente Heiloo een ambitieus plan dat jeugd en jongerenwerk in Heiloo een 'boost' moet geven. Stichting Jeugd Heiloo wil overal zichtbaar zijn en haar netwerk vergroten. Zo kan jongerenwerk jongeren die dit nodig hebben coachen of doorverwijzen naar mensen die de deskundigheid in huis hebben om de juiste hulp te bieden.

Meer weten, ook over andere organisaties die erover denken gebruik te maken van het Brunogebouw in Heiloo? Lees dan het complete artikel in de Uitkijkpost van vandaag.

Tekst: EJV Mediaproducties/Evert Visser

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant