Wedstrijdverslag Meervogels dames 1

Sport Akersloot

Hollandia T dames 1 – Meervogels dames 1

Zondag 22 januari 2017

De dames van Meervogels hebben afgelopen zondag een fantastische wedstrijd gespeeld tegen Hollandia T te Tuitjenhorn. Daarnaast liet de gedeelde koploper VVW diezelfde dag een punt liggen, waardoor Meervogels de koppositie heeft kunnen bemachtigen. Het blijft wederom spannend in de Eerste Klasse.

Meervogels zette direct de toon aan het begin van de eerste helft. De dames van Hollandia T leken overrompeld door de snelheid in het spel en keken dan ook meteen tegen een achterstand aan. Vooral Bo Schouten was bij de uitspelende ploeg lekker op dreef. Via een aantal mooie passeerbewegingen wist zij het net te vinden. Hollandia T probeerde ook op snelheid door te breken maar had veel moeite om aan te haken. De afstand tussen de twee ploegen werd steeds groter. Ruststand 7-16.

De tweede helft gingen de Akerslootse dames gestaag door. Er lag veel ruimte in de dekking van Hollandia T, waar Meervogels goed gebruik van kon maken. Daarnaast leed Hollandia T aan veel balverlies, mede door het sterk verdedigende werk van Meervogels dat veel ballen wist te onderscheppen. Dit resulteerde in diverse breaks tegen de thuisspelende ploeg. Aan beide kanten werd er zichtbaar fel verdedigd. Dit leek,naarmate Meervogels verder uitliep, Hollandia T steeds meer te gaan frustreren wat zorgde voor nog meer fanatisme in het verdedigende werk van de thuisploeg.De wedstrijd werd afgesloten met een ruime overwinning voor Meervogels. Eindstand 13-30.

Volgende week zaterdag 28 januari om 20.15 uur speelt Meervogels thuis in de Lelie tegen DSS, op dit moment de nummer 3 in de competitie. Een belangrijke wedstrijd dus de dames hopen op veel publiek om ze aan te moedigen!