V.l.n.r. wethouder Elly Beens, gemeentesecretaris  Guy Heemskerk,  wethouder Fred Dellemijn, burgemeester Hans Romeyn en wethouder Rob Opdam.
V.l.n.r. wethouder Elly Beens, gemeentesecretaris Guy Heemskerk, wethouder Fred Dellemijn, burgemeester Hans Romeyn en wethouder Rob Opdam. Foto: Stip Fotografie

Nieuwjaarsreceptie gemeente Heiloo: 'Aandacht voor verbinding en compassie'

Algemeen Heiloo

HEILOO - Inwoners van Heiloo, ondernemers, vertegenwoordigers van organisaties en het college van B&W wensten elkaar maandagavond een gelukkig nieuwjaar toe. Dat gebeurde tijdens een goedbezochte nieuwjaarsreceptie van de gemeente Heiloo in de Witte Kerk.

Burgemeester Hans Romeyn richtte zich in zijn nieuwjaarstoespraak onder andere op het belang van verbinding van mensen en organisaties in de samenleving. Ook de gemeente Heiloo blijft zijn steentje hieraan bijdragen, benadrukte de burgemeester. Daarnaast noemt hij verdraagzaamheid, hulpvaardigheid en het hebben van compassie voor elkaar belangrijk. De burgemeester stipte deze onderwerpen mede aan vanwege het toenemend geweld in Nederland tegen hulpverleners en eenzaamheid onder de bevolking. Aandacht voor elkaar blijkt ook uit de recente bestuurlijke samenvoeging van de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo in BUCH-verband. "Onze loketten in het gemeentehuis zijn nog gewoon open, de dienstverlening blijft dicht bij huis."

Hans Romeyn ziet het nieuwe jaar positief tegemoet en hij betreurt in het algemeen negatieve geluiden in de samenleving "omdat deze niet altijd op feiten zijn gebaseerd." Volgens hem is het glas niet half vol maar vol.

Leest u ook het uitgebreidere verslag over de nieuwjaarsreceptie in de Uitijkpost (krant) van aanstaande woensdag?

Tekst: EJV Mediaproducties/Evert Visser

Druk en gezellig samenzijn.
Burgemeester Hans Romeyn spreekt de aanwezigen toe.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant